Båtreparatør: - Mange oppdager ikke disse feilene før de kjøper brukt

Båtreparatør: - Mange oppdager ikke disse feilene før de kjøper brukt

Med denne enkle sjekklisten kan du spare deg for uforutsette kostnader når du kjøper brukt båt

Publisert 6. september 2019 kl. 12.57

Så fort vårsola begynner å varme, melder nordmenns båtinteresse seg på FINN. I 2018 førte det gode været til at det ble gjort over 700 000 søk etter Askeladden, som er det mest populære båtmerket på bruktmarkedsplassen. På plassene bak følger båter fra produsentene Yamarin, Uttern, Finnmaster og Nordkapp. Men kjente merkenavn er ikke alene en garanti for å gjøre en god båthandel.

Produktdirektør i FINN Motor, Eirik Håstein, anbefaler alle som vil kjøpe brukt båt om å ta kontakt med selger for å sjekke motor og båtens tilstand med egne øyne, i tillegg til at man skriver en ordentlig kjøpekontrakt i forbindelse med salget. Hvis du bruker FINNs digitale kjøpekontrakt forvandler vi annonsen til en ferdig utfylt kontrakt som du kan signere digitalt. Da slipper du penn, papir, printer og scanner.

Båtreparatør Marius Gjølstad ved Marineservice Oslo - som reparerer båter, anbefaler folk å ta med en brukt båt til test hos et verksted før de kjøper, på samme måte som en NAF-test for biler. Jeg har opplevd flere ganger at folk har kommet til oss med en bruktbåt de har kjøpt usett, hvor vi raskt oppdager at båten har skjulte feil, motoren er utslitt slik at de må kjøpe ny, eller at de har kjøpt en båt som det er dyrt å bytte ut deler på, sier han. Her får du hans tips til når du skal kjøpe båt!

Viktig å vite når du skal kjøpe brukt båt:

Drømmer du om båt? Få oversikt over tilbud på båtlån fra flere banker. Bruk kalkulatoren vår for å se hva et båtlån vil koste deg i måneden.

Dine reklamasjonsrettigheter:

Seilbåter og motorseilere på FINN

Se flere på FINN.no