Nå ser mange etter brukte biler!

Nå ser mange etter brukte biler!

Bruktbilmarkedet har tatt seg voldsomt opp etter noen tøffe tak midt i den verste delen av koronakrisen.

Gjennom sommeren har antallet besøkende på bilannonsene på FINN ligget på mellom 20 og 30 prosent foran fjoråret, og denne tendensen ser ut til å fortsette utover høsten. Det selges også fortsatt flest dieselbiler.

Økt salg av bruktbil

Antall biler til salgs på FINN motor kan si noe om temperaturen i bilmarkedet. Koronakrisen har gitt ulike utslag økonomisk, og et av dem er økning i kjøp av brukte biler. Antall nyregistreringer av biler har ifølge OFV (Opplysningsrådet for veitrafikken) vært lavere enn i fjor, så det ser ut til at bruktbilmarkedet har kommet bedre ut av koronakrisens økonomiske utfordringer enn nybilsalget.

– Antall eierskifter har i sommermånedene ligget på rundt 27 prosent høyere enn samme tid i fjor, ifølge OFV. Dette samsvarer godt med FINN sine tall på økning i antall solgte bruktbiler, uttaler produktdirektør for FINN motor, Eirik Håstein.

  • Eirik Håstein. Foto Caroline Roka

    Produktdirektør FINN motor, Eirik Håstein. Foto: Caroline Roka

Diesel står fortsatt sterkt i markedet

Når vi ser på de forskjellige drivlinjene, ser vi at dieselbiler fremdeles er det som dominerer i bruktmarkedet. Når vi ser på publiseringstiden for disse bilene på FINN ser det ikke ut til at folk er redde for å kjøpe brukt dieselbil.

  • Diesel står fortsatt sterkt i markedet

Mest populære bilmerker

I bruktbilmarkedet på FINN har BMW vært på en suveren førsteplass når man ser på hvilke bilmerker FINN-brukerne oftest søker etter. Denne tendensen ser vi gjennom sommeren og tidlig høst 2020 også. Den eneste endringen vi ser innenfor søkestatistikk er at Mercedes Benz har tatt kraftig innpå, og er nå en god nummer to på søk. I august hadde Mercedes 709.000 søk mot BMW sine 782.000. Ser vi på merkefordelingen i bruktbilmarkedet ser vi at det er Volkswagen og Toyota som dominerer i volum.

  1. Volkswagen
  2. Toyota
  3. BMW
  4. Volvo
  5. Mercedes Benz

Elbiler er drivlinjen som har kortest publiseringstid på FINN for øyeblikket, mens det ser ut til at bensin er det som har lengst publiseringstid og er tyngre å selge enn elbiler. Midt i mellom finner vi hybridbiler og diesel.

Bruk av FINNs kjøpekontrakter øker

For to år siden startet FINN motor med kjøpekontrakter som gjør både kjøp og salg enklere og tryggere for privatpersoner. Kontrakten er selvfølgelig digital og baserer seg på kjøpsloven. En kjøpekontrakt trygger både kjøper og selger ved en eventuell tvist.

– Antallet signerte kjøpekontrakter på FINN er høyere enn noen gang før, og har vært det gjennom hele sommeren. Veksten i bruk av kjøpekontrakt er på rundt 25 prosent målt mot fjoråret, forteller Håstein.