Brandenburger Tor Berlin

Fra Norge til Berlin for å ta pulsen på fintech- og startup-miljøet

I juni 2019 tok FINN personlig økonomi med seg 12 kunder til Berlin på sin årlige bransjetur. Målet for bransjeturene er å dele kunnskap og ny innsikt med våre partnere innen bank- og forsikringsbransjen.

Viktig samspill med Motor og Eiendom

- Vi samler tolv av de toneangivende personene i bank- og forsikringsbransjen og skaper en unik arena med mulighet for å dele erfaring og kunnskap. Vi gir dem et solid faglig program hvor vi trekker inn internasjonal og nasjonal ekspertise innenfor relevante områder, forteller Erik Kristiansen, salgsdirektør i FINN personlig økonomi.

Kristiansen forteller at bransjeturen i år startet med en FINN/Schibsted-ettermiddag i Soho House midt i Berlin. Dette bygget huset sikkerhetspolitiet i det gamle Østtyskland, og det oste av historie og en form for storhet. I løpet av ettermiddagen fikk deltakerne presentert både FINN motor ved Magnus Ryhjell og Didrik Lund, og FINN eiendom ved Johan Fredrik Høvås. De la frem sin innsikt, kunnskap og forventninger til egne bransjers status og utsikter. Begge gikk i tillegg inn på FINNs retning og strategier fremover. Alt presentert for at våre partnere skal være proaktive og kunne se hvordan de kan integrere seg i kundereisen på to meget viktige FINN-vertikaler.

  • Bernauer Straße Berlin

Schibsted Innovation Center og hva de jobber med for tiden, ble presentert av Andreas Grimstad. Han gikk gjennom stemmestyring, bildesøk og andre teknologier som nå innarbeides i både markedsplasser og nyhetsmedier i Schibsted.

  • Seminar Berlin

På dag nummer to delte deltakerne seg inn i to grupper; en for de som jobber i forsikring og en for bank. Hver gruppe fikk besøke tre startups og fintech-bedrifter.

- Det var både inspirerende og lærerikt å kunne reise rundt i Berlin og besøke innovative selskaper som har fått “traction” og er på vei til å kunne bli noe stort, sier Kristiansen.

Bank-gruppen besøkte Raisin, Elinvar og Bitbond.

Forsikringsgruppen besøkte FRI:DAY, Friendsurance og Optipay. Alle sammen høyst relevante og inspirerende. Gruppen konkluderte etterpå at det var mye å lære, men at det arbeidet som gjøres i Norge ikke står tilbake for det mange av disse selskapene jobber med i dag.

- Det norske markedet skiller seg ikke dramatisk fra det tyske. Vi så flere eksempler på at det startups jobbet med her, hadde store norske selskaper allerede utviklet selv. Et eksempel på det er Fremtind sin tjeneste SPINN, kommenterer Kristiansen.

På torsdagen, tredje og siste dag, hadde vi satt av formiddagen til vår venn Benjamin Ensor, Research Director ved Forrester Research. Han innledet dagen med spennende og innsiktsfull forelesning om de endringene som skjer i kjølvannet av PSD2 og mulighetene med Open Banking. Her var det best cases fra Europa og en status på hvor markedet er i dag. Benjamin har de siste årene vært en fast foredragsholder for oss, og han leverer alltid innsiktsfulle og givende presentasjoner.

  • Mann med Power Point presentasjon

I tillegg til det sterke faglige programmet, ble det selvfølgelig også tid til den gode praten rundt god mat og drikke. Berlin ga oss det beste på alle måter, også været – 33 grader og strålende sol hver dag.

Er du nysgjerrig på bedriftene vi besøkte? Les mer om dem via lenkene under.

Forsikring

FRI:DAY

Friendsurance

OptioPay

Bank

Raisin

Elinvar

Bitbond