Voksen mann med skjegg kjører mkotorsykkel

God økning for FINN MC hittil i mai

Trafikken til MC-annonser på FINN har økt siden tidlig i år, men nå viser tallene at det tar seg opp enda mer. Sliter du med at kundene er redde for smitte i butikken din? Da har vi løsningen du trenger!

- Trafikkøkningen på FINN MC de siste ukene gjenspeiler det inntrykket jeg får fra en del av MC-forhandlerne, sier Lars Erik Aas, Key Account Manager hos FINN motor. - De siste ukene har vi hatt en skikkelig boost på FINN MC! Faktisk har vi siden starten av 2020 hatt en liten økning i trafikk på FINN MC, men fra april har vi hatt en betydelig trafikkvekst.

Aas sier at god trafikkøkning er én ting, mens det som virkelig forteller noe om en markant endring, er en stor økning i antall henvendelser. Så det er ikke bare en drøm om friheten av å sitte på en motorsykkel sommeren 2020 — en såpass stor økning i antall henvendelser forteller at det er mer aktivitet og salg enn tidligere.

  • MC trafikk og henvendelser uke 19og20

- Kundene er bekymret for smitte

For noen har årets salg av motorsykler vært formidabelt sammenlignet med fjoråret. Selv om vi bare er i starten av sesongen, opplever mange forhandlere at det er mer aktivitet enn vanlig. Noe av utfordringen med tiden vi er i, er salg av utstyr. På tross av økt trafikk og interesse, er risiko for smitte ved prøving av klær og hjelm en utfordring både for forhandlerne og kundene.

Anne-Mette Grelland er eier og daglig leder hos Yamaha Vinterbro. Hun forteller at de har opplevd en god økning i salg av motorsykler. Den største økningen er innen salg av nye sykler, mens salg av brukte sykler er omtrent som i fjor.

- Vi skulle gjerne hatt flere nye sykler, sier hun. - Men salg av utstyr har vi også merket en nedgang i. Kundene er rett og slett bekymret for smitte. Vi følger selvsagt alle retningslinjer i henhold til smittevern, og vi setter faktisk både klær og hjelmer i karantene etter at kunder har prøvd utstyret. Så det skal være helt trygt, men hun forstår at noen kan være bekymret.

Heldigvis finnes det nye, smarte måter for kundene å oppleve motorsykler — så å si helt smittefritt!

Nå kan du vise motorsyklene dine med videochat

I samarbeid med CARWEB og eDialog, tilbyr vi nå alle MC-forhandlere videovisning av motorsykler. Dette er et tiltak vi gjør for at du skal kunne tilby kundene et smittefritt “besøk” i butikken din. Løsningen er det nærmeste man kommer en besiktigelse av en motorsykkel uten å faktisk oppsøke forhandler, så vi håper at dette kan føre en del av de som er i vurderingsfasen enda nærmere kjøpet.

I tiden vi nå er inne i, er det viktigere enn noen gang at forhandlerne setter av tid til å lage gode, informative og forståelige FINN-annonser. Gjør videovisning tilgjengelig i FINN-annonsene dine i dag. Det er gratis frem til 1. juli!

  • MC søkeord uke 19og20