To menn mekker på motorsykkel

Ligger an til sterk vekst for MC i april

Selv med et par dager igjen av måneden, kan vi med trygghet konstatere at FINN MC får god vekst fra fjorårets april. Det gjelder ikke bare for annonsetrafikken — antall henvendelser har økt med formidable 133 prosent!

Det er mye spenning knyttet til utviklingen i MC-markedet på FINN om dagen. Etter en svært sterk påskeuke har vi vært spente på å se om dette kun var et resultat etter hjemmepåske eller ikke. Nå viser det seg helt tydelig at den positive trenden for FINN MC ikke ser ut til å snu med det første.

- Slik det ligger an nå kommer vi til å endre på 11 prosent vekst i april sammenlignet med april 2019. Forrige uke hadde vi mer enn 130 000 annonsebesøk hver eneste dag, og landet på 946 000 besøk for uken totalt, sier Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler hos FINN motor.

  • Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler hos FINN motor

    Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler hos FINN motor

Dette gir 6 prosent vekst mot uke 17 2019, og 5,8 prosent vekst mot uke 16 2020. Alle dager unntatt mandag 20. april hadde vekst i forhold til året før. Per 26. april ligger FINN MC likt med april 2019, og ser ut til å nå 11 prosent vekst om trenden fortsetter ut måneden. April var beste måned i 2019 med unntak av mai.

  • MC trafikk uke 17

133 prosent flere henvendelser

Siden vi “friskmeldte” markedet på FINN etter en liten korona-nedtur i mars, har trafikken vokst uke for uke. Nå nærmer vi oss en million besøk per uke, så det ser svært lovende ut. Uansett hvilken parameter vi ser på, er tallene veldig gode for FINN MC, men det er antall henvendelser som utmerker seg aller mest.

- Dette tallet har hatt en voldsom vekst uke for uke og er på et helt annet nivå enn det vi så i fjor. Forrige uke ble det sendt hele 133 prosent flere henvendelser til MC-selgere enn samme uke i fjor.

Antall henvendelser forrige uke ga en økning på 38 prosent fra uken før, og antallet har økt jevnt gjennom hele april. I uke 17 ble det sendt 26 400 henvendelser til MC-selgere på FINN.

  • MC henvendelser uke 17

I tillegg til annonsetrafikk og antall henvendelser, følger vi også med på salgstallene for de objektene som annonseres på FINN. Her er det gjerne en liten “hale-effekt” da de færreste slår til og skriver kontrakt samme dag som de begynner å se seg rundt på FINN. Nå er vi imidlertid kommet godt ut i april og kan ta ut fornuftige salgstall. Disse viser oss at i april så langt er det solgt 25 prosent flere brukte og 22 prosent flere nye motorsykler på FINN enn i april i fjor. Her ser vi at salgstallene følger de gode trafikktallene, som er svært positivt og gledelig å se.

- Selv om østlandet de siste ukene har fått en liten forsmak på sommeren med temperaturer opp på 20-tallet, er det fortsatt full vinter lenger nord. Dette merker vi godt i form av at interessen for snøscooter leverer bedre tall enn i fjor med 5 prosent vekst i antall besøk så langt i april.

ATV-markedet viser også markant fremgang og allerede 24. april passerte kategorien besøkstallet for hele april 2019.

Smittefri handel med videovisning

Vi vet at det er en del potensielle kjøpere der ute som er skeptiske til å besøke forhandlere av frykt for koronasmitte. Dette kom tydelig frem i en undersøkelse vi gjennomførte for kort tid siden. Vi er derfor svært fornøyd med å ha fått på plass en løsning for videovisning av motorsykkel i samarbeid med CARWEB, eDialog24 og Whereby. Dette produktet tilbyr vi gratis til alle MC-forhandlere frem til 1. juli, slik at de kan få vist frem syklene sine til kunder som ikke kan eller tør å ta turen til butikken. Forhandleren vil da få en knapp med “Avtal videovisning” på annonsen sin. Knappen vil også indikere om forhandleren er pålogget eller ikke. Vi har testet dette med noen forhandlere på bil, båt og MC den siste uken, og det fungerer veldig bra.

Her kan du se et eksempel på en selger som tilbyr videovisning.