Smilende par ser på nettbrett

Med videovisning er Bil i Nord alltid tilgjengelig for kundene sine

Etter gode resultater med videovisning for to av forhandlerne, skal Bil i Nord rulle ut løsningen for videovisning for alle deres ti forhandlere. Ved alltid å være tilgjengelig for kundene ligger årets bruktbilsalg foran fjoråret for Roger Storrødvann og avdelingen i Mo i Rana.

- Vi har hatt et tett samarbeid med CARWEB når det gjelder chat- og videoløsning for våre bilannonser, forteller Roger Storrødvann.

Han er daglig leder for Bil i Nord sin avdeling i Mo i Rana. Butikken hans har, sammen med avdelingen i Tromsø, testet ut løsningen for videovisning i deres bilannonser på FINN.

- Dagens situasjon gjør at vi må være tilgjengelig for kunden for å øke sjansen for salg. Videovisning er en veldig god og enkel måte å løse dette på, og kan foregå på mobilen som jeg alltid har med meg.

- Et fantastisk verktøy!

Han trekker særlig frem en henvendelse fra en potensiell kjøper som kontaktet han angående en Audi som var annonsert på FINN. Storrødvann satt hjemme da kunden tok kontakt og ville se bilens underside. Han kastet seg i bilen og kjørte til butikken der de fikk bilen inn i verksted og opp på en bukk. På kort tid kunne han vise kunden akkurat det han ville se ved hjelp av videovisning.

- For et fantastisk verktøy! Opplevelsen av en bil blir ikke det samme med bilder. I mange tilfeller ønsker de å se undersiden av bilen, en spesiell funksjon, eller noe annet spesifikt som bryteren til ekstralyset sitter. Det er ikke vanlig med så detaljerte bilder i en annonse.

  • Roger Storrødvann, daglig leder hos Bil i Nord avdeling Mo i Rana

    Roger Storrødvann, daglig leder hos Bil i Nord avdeling Mo i Rana

Kunden får se bilen på detaljnivå

Bil i Nord hadde aldri tenkt på videovisning før løsningen fra FINN og CARWEB ble tilgjengelig. Storrødvann sier at det har vært mulig å vise biler via Youtube, men at dette krever både filming, redigering og opplasting. Langt mer jobb enn bare å filme med mobiltelefonen og vise frem bilen der og da — ned på detaljnivå.

- Også kundene våre synes at løsningen er super. Vi er alltid tilgjengelige på chatten, i større grad enn på e-post. Det gir også kortere responstid og terskelen for kjøp oppleves som lavere når vi som forhandler er så “på”. Bedre kundeopplevelse gir vinn-vinn for begge parter!

Daglig leder deler ansvaret for oppfølging av kunder med to av sine selgere. Da vet de at det alltid er noen som følger opp kundene. Løsningen er tilgjengelig via en chatfunksjon i FINN-annonsen, og som forhandler har tilgjengelig på egen mobiltelefon.

Oppfordrer til å bare “hoppe i det”

Bil i Nord består av ti forhandlere fra Mosjøen til Tromsø, og selger Volvo, Volkswagen, Renault, Ford og Mazda. Til enhver tid har de rundt 300 biler i butikkene sine. For å ruste deg ekstra godt i disse dager har de også kampanjer for å booste trafikken til annonsene og antall henvendelser. Da er chat og videovisning en super løsning når kundene strømmer til.

- Bruktbilsalget har vært veldig, veldig bra med kampanjene som vi alltid kjører på FINN og i Schibsteds kanaler. De har truffet veldig godt og vi ligger bedre an med salget enn på samme tid i fjor. Vi tror at videovisning kommer til å bidra til at salget blir enda bedre!

Storrødvann avslutter med å oppfordre andre forhandlere til å bare “hoppe i det”.

Vil du også prøve videovisning? Nå får du løsningen gratis frem til 1. juli! Les mer og prøv selv her.
Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp kan du nå oss i FINN motor på motor@finn.no.