- Disse produktene kan være populære blant svindlere

Disse produktene er populære blant svindlere

iPhone er eksempel på et slikt produkt. Her er sikkerhetssjefen i FINNs beste tips for å unngå å bli lurt.

Som Norges største markedsplass på nett, er sikkerhet noe FINN.no tar på største alvor. Derfor har vi et eget, dedikert sikkerhetsteam, som blant annet samarbeider tett med politiet.

– Hvert år blir det publisert millioner av annonser på FINN.no. I de aller, aller fleste av disse handlene går ting for seg akkurat som de skal, men i noen tilfeller, som ellers i samfunnet, så er det noen som blir utsatt for en uønsket hendelse, forteller Geir Petter Gjefsen, som er sikkerhetssjef og ansvarlig for forbrukertrygghet i FINN.

  • 5 sikkerhetstips til deg som skal selge noe på FINN

    SJEF FOR SIKKERHET I FINN: Geir Petter Gjefsen er sikkerhetssjef og leder for Forbrukertrygghetsteamet i FINN. Foto: Caroline Roka/FINN.no.

Disse produktene er populære blant svindlere

Det er noen produkter som er mer populære blant svindlere enn andre, og det gjelder ofte populære og kostbare merkevarer, som for eksempel iPhone og PlayStation og annet datautstyr.

Ved kjøp av veldig populære og ettertraktede produkter som også er kostbare, kan det være grunn til å være litt ekstra på vakt, sier sikkerhetssjefen:

- Vi ser at iPhone er populært både i forhold til antall annonser som ligger ute på Torget, samt søk som er gjort. Dette kan også føre til at personer som veldig gjerne ønsker seg dette produktet kan gjøre litt for hurtige og dårlige valg ved kjøp, noe som kan ende med at man blir utsatt for bedrageri. Iphone - og da særlig de nyere modellene, er kostbare produkter, som er lette å frakte og lette å selge. Andre lignende produkter man bør være litt nøye med, er dyre klokker, briller, airpods og smykker. Dette er også forholdsvis populære ting som kan være kostbare, lette å frakte og ofte lettsolgte.

Ny løsning for trygg handel

Med fiks, ferdig frakt og betaling er det enklere og tryggere enn noensinne å handle på FINN.

Som selger av en vare på FINN, får en kjøpsforespørsler fra potensielt flere kjøpere. Selger velger selv hvem som skal få kjøpe varen. Kjøper betaler for vare og frakt på forhånd, så selger kan være helt trygg på å få betalt. Pengene holdes hos FINN til varen er levert. Selgeren sender varen via Helthjem, og kjøper får pakken enten på døra eller henter den på nærmeste PostNord-utlevering avhengig av størrelse på pakken.

Hvis det er noe galt med varen, kan kjøper stoppe utbetalingen. På denne måten slipper kjøper å bekymre seg for at det er noe galt med varen eller at man brått skal sitte med noe helt annet enn hva en faktisk kjøpte i hendene.

Alle handlene du gjennomfører på denne måten vil du ha oversikt over på "Handel på Torget" på Min FINN. Vi er nå inne i en testfase og det er derfor kun mulig å benytte seg av denne løsningen på enkelte annonser. Når vi er ferdig testet og er sikre på at alt fungerer som det skal, vil alle FINN-brukere kunne bruke fiks ferdig frakt og betaling.