Så enkelt blir en brukt sofa som ny

Så enkelt blir en brukt sofa som ny

Sjekk hvilke triks som skal til for å piffe opp en sofa på 1-2-3.

Å piffe opp en gammel eller brukt sofa er enklere enn mange tror.

Sadia Aslam er interiørentusiast og viser frem sitt vakre hjem på sin instagramside @Interiormypassion. Hun har en rekke gode tips til de som ønsker å freshe opp møbler, kanskje noe du for eksempel har kjøpt brukt på FINN. Blant annet har hun tidligere fornyet sofaen sin med noen superenkle grep. Nedenfor får du hennes tips:

Se sofaer som til salgs på FINN her!

LES OGSÅ: Blomsterpotter som henger fra taket - gjør det selv!

- Jeg gjør stadig oppdateringer på møbler jeg allerede har, slik at jeg slipper å kjøpe nye. Interessen startet da jeg var i permisjon med barna. Etter hvert ble jeg del av et fellesskap av interiørinteresserte på sosiale medier, sier hun.

Se Slettvoll-sofaer til salgs på FINN her!

Slik kan du enkelt gjøre sofaen din unik, ifølge Sadia Aslam:

Undersøk om det finnes bedrifter som syr trekk til den sofamodellen du allerede har. Velg et stoff du liker, gjerne et som tåler å vaskes i maskin.

Mal eller spray sofabena i en farge som passer til. Vil du ha nye kan du undersøke om du finner noen du liker spesielt godt på nett eller i møbelbutikk.

Tenk alternativt! Det finnes kreative løsninger overalt, og det er ikke mye som skal til for at sofaen skal bli ny.

LES OGSÅ: Slettvoll-ekspertens beste tips til deg som skal kjøpe brukt sofa

  • Interiørentusiast

    INTERIØRENTUSIAST: Sadia Aslam fant en lidenskap i interiør, og legger arbeid i å fornye møbler slik at hun ikke trenger å kjøpe nye. Hun deler sin lidenskap med følgere på sin Instagramkonto @Interiormypassion. Foto: Sadia Aslam.

Byttet trekk og ben på IKEA-sofa

Sadia Aslam kjøpte bevisst en sofa fra IKEA fordi hun visste at de er enkle å gjøre om. Dette fordi de ofte har trekk som kan byttes ut. Hun kjøpte en grå sofa med trekk i grått møbelstoff, men hadde lenge ønsket velurtrekk.

LES OGSÅ: Slik pusser du opp en kommode eller et skap på 1-2-3

Hun fant derfor en bedrift som kunne sy et slikt trekk til sofaen hennes, i akkurat det stoffet hun ville ha.

Etter hun hadde valgt ut et nytt, grått velurstoff og fått det sydd til sin sofa, skrudde hun av bena og brukte spraymaling for å male de sorte.

-Jeg hadde sett på velursofaer, men ville holde det rimelig. Jeg hadde hørt at det gikk an å få sydd nytt trekk, og derfor satset jeg heller på en rimeligere sofa som jeg kunne gjøre til min egen etterpå, sier Sadia Aslam.

Se hva som finnes av velursofa på FINN Torget.

  • Før og etter bilder

    FØR OG ETTER: Slik ser det nye trekket og de nye bena ut på Sadia Aslams fornyede sofa. Foto: Sadia Aslam.

Tenk på bruken før du velger sofatrekk

Når du skal fornye sofaen bør du også tenke på hvem som skal bruke den.

Med tre små barn er det ikke uvanlig at det blir litt søling hjemme hos Sadia Aslam. Hun anbefaler imidlertid gjerne velurtrekk på sofaen til barnefamilier.

-Velur er nesten bedre enn vanlig møbelstoff. Når man søler på vanlig sofatrekk vil det trekke raskere inn i stoffet, og flekken blir vanskeligere å fjerne. Med velur er det faktisk lett å fjerne flekkene med en gang, uten å en gang måtte vaske det i maskinen, sier hun.

Har du fått flekk på sofaen? Her er Sadias beste tips for å fjerne dem:

Våtservietter kan ofte brukes med stort hell, hvis noen skulle søle i sofaen.

Har du fått veldig harde flekker i stoffet på sofaen din, kan du gni Vanish eller annen flekkfjerning forsiktig på flekken.

En annen løsning er å ta av trekket og vaske det i vaskemaskinen, men da må du være sikker på at trekket tåler maskinvask, og at du ikke vasker det for hardt.

LES OGSÅ: Slik kan du få drømmesengen til halv pris

FINN spennende retro-sofaer

Se flere på FINN.no