Slik kan du få drømmesengen til halv pris

Slik kan du få drømmesengen til halv pris

Går du med planer om å bytte ut sengen? FINN Torget gir deg tipsene til hvordan du kan få drømmesengen til halv pris

Nordmenn er opptatt av god nattesøvn og hittil i 2019 har det blitt gjort over 1,4 millioner søk etter senger på FINN.

En pent brukt seng kan spare deg mange tusenlapper, men hva bør du være oppmerksom på før og etter du handler?

Jørn Pettersen, Key Account Manager hos sengeprodusenten Jensen, har følgende tips:

Sjekk sengen for slitasje og husdyr:

- Be om dokumentasjon på sengens alder og tilstand. Deretter ville jeg sett etter «husdyr» ved å sjekke undersiden av sengekanten, der tekstil og treverk møtes.

- Hvis alt ser greit ut, bør du fjerne overmadrassen for å teste spensten i sengen med hendene før du kjøper. De vanligste slitasjeområdene på en seng er groper i sengens liggeflate under skulder- og hofteparti, sier han.

Se hvilke senger som er til salgs fra Jensen på FINN akkurat nå!

Se hvilke senger som er til salgs fra Wonderland på FINN akkurat nå!

LES OGSÅ: Lag en unik daybed som tåler vær og vind

Prøveligg alltid sengen før du kjøper:

- Senger kommer med fasthetsgradene myk, medium, fast og ekstra fast. Men det finnes ikke en universal skala for hvem som skal velge hvilken fasthetsgrad, derfor er det viktig å prøveligge sengen.

- Hva som er rett for deg, kan variere fra seng til seng, og være avhengig av liggestilling. Ligger man på magen og sover for eksempel, er hovedregelen at man skal velge en fastere madrass for å unngå for mye belastning på muskler og sener, legger han til.

  • Mann løfter madrass

    SJEKK UNDER MADRASSEN FØR DU KJØPER: Det kan være lurt å fjerne madrassen for å sjekke at det ikke er uvelkomne “husdyr” ved treverket og at det ikke er skader på sengen. Foto: Shutterstock

Kjøp ny overmadrass:

Forventet levetid til en seng ved normal bruk er 15-20 år. Men dersom man kjøper en brukt seng vil det være lurt å kjøpe en ny overmadrass, fordi de har kortere levetid og på grunn av hygiene.

Mens det kan være vanskelig å få tak i reservedeler til mange brukte senger, er det imidlertid lett å få tak i overmadrasser i mange varianter og størrelser, sier Pettersen.

På jakt etter brukt barneseng?

Rengjør sengen godt:

- Støvsug ofte, spesielt liggeflatene. Bruk skumrens på sengetekstilene og vask overmadrasstrekket om nødvendig.

- Ved vask av overmadrasstrekk må man påse at vaskemaskinens trommel er stor nok for trekket. Alternativet er å levere trekket til et vaskeri eller renseri, lyder rådet fra Jørn Pettersen hos sengeprodusenten Jensen.

  • Skjermbilde fra FINN.no

    STORT UTVALG: Det finnes mange brukte senger til salgs på FINN i alle prisklasser. Foto: Skjermdump

-Mange leter etter bruktkupp

De mest populære sengetypene i Norge er kontinentalmadrasser og justerbare senger.

Produktdirektør hos FINN Torget, Kathrine Opshaug Bakke, sier mange nordmenn er på konstant utkikk etter å gjøre gode sengekupp på bruktmarkedet.

- Synes du det er litt småguffent å tenke på at noen andre har ligget i den før deg, er det bare å bytte overmadrass.

LES OGSÅ: Fra gammel seng til morsomt hagebord

- En seng av god kvalitet er gjerne en kostbar investering. Du kan imidlertid spare mye på å sjekke bruktmarkedene før du kjøper nytt. Har du valgt deg ut et spesifikt merke eller produsent, kan du lagre et søk på FINN, og så vil du få varsel når en aktuell annonse legges ut. Du kan ofte finne senger til under halv pris, ja til og med gratis på "Gis bort" på Torget, sier hun.

  • produktdirektør i FINN torget, Kathrine Opshaug Bakke

    POPULÆRT FINN-SØK: Hittil i 2019 har det blitt søkt over 1,4 millioner ganger etter senger på FINN, ifølge produktdirektør i FINN torget, Kathrine Opshaug Bakke. (Foto: Caroline Roka/FINN)

- Gjør skriftlig avtale

Du har to års klagefrist når du kjøper noe fra en privatperson ifølge kjøpsloven.

Leder av Forbrukerdialog, avdeling for kommunikasjon og digitale tjenester hos Forbrukerrådet, Pia C. Høst, anbefaler imidlertid at man tar varen i øyensyn før man kjøper, og gjør en skriftlig avtale i forbindelse med handelen.

- Hvis du kjøper noe brukt står det ofte at varen « selges som den er». Det begrenser rettighetene noe, men selger må fremdeles ha fortalt deg alt som er viktig. Han må holde det som er lovet og varen skal være som du kan forvente deg. Har du kjøpt noe av en privatperson, må varen være vesentlig dårligere enn du kunne forventet deg for at du skal ha grunn til å klage

-Når det blir konflikt mellom privatpersoner er dokumentasjon ofte et problem. Blir det ord mot ord så kan det være vanskelig å komme noen vei, sier hun.

Spennende og morsomme antikke senger på FINN Torget

Se flere på FINN.no