Dette er viktig å sjekke før du kjøper brukte felleski

Dette er viktig å sjekke før du kjøper brukte felleski

Unngå ekstrakostnad på 500 kroner med en enkel test.

Dersom du har brukt skiene dine mye, eller har kjøpt brukte felleski, kan det være lurt å sjekke om du må bytte fellene.

– Er fellen veldig slitt kan du få merkbart dårligere feste. Ofte er det enden av fellene som blir slitt ned først. Skal du bytte, bør du be om hjelp i en sportsforretning. Prisen for ny felle og jobben varierer, men kan ligge på rundt 500 kroner. Det bør man ta med i vurderingen hvis man skal kjøpe brukte ski, sier Lars Amund Toftegaard i Skiforeningen.

  • Felleski

    Mange dyre felleski har ofte kortere felle. Det betyr at man må ha bedre teknikk for å gå på dem, enn på tradisjonelle felleski. Tenk derfor over ditt behov før du kjøper felleski. Foto: Morten Vinje.

Toftegaard anbefaler også at du leter etter brukte felleski med riktig spenn for din vekt. Det enkleste måten for å sikre det, er å kjøpe ski som er brukt av noen som veier ca. det samme som deg.

De dyreste felleskiene er ikke nødvendigvis de beste

Felleski kommer i mange utgaver med blant annet forskjellig type hår og lengde på fellene.
Men de dyreste skiene er ikke nødvendigvis de beste for en alminnelig turgåer, ifølge Toftegaard.

– Noen ski kommer med kortere felle. De kan gå raskere, men krever bedre teknikk og bedre fraspark av den som bruker dem. Til vanlige turgåere vil jeg anbefale ski med lengre fellesone, sier han.

Slik prepper du tradisjonelle ski på 1-2-3

Skiforeningens ekspert viser deg hvordan du får bedre glid i sporet.