Hvordan unngå ising i felleski?

Unngå ising i felleskiene med dette enkle trikset

Dette kan du gjøre helt enkelt selv på 1-2-3.

Er du blant de mange som har kjøpt felleski og gleder deg til å teste skiløypene uten å tenke på hvilken smøring du skal bruke?

Da kan du spare deg selv for mange ergrelser ved å dette enkle prepareringstipset fra aktivitetsleder Lars Amund Toftegaard i Skiforeningen i Oslo:

- Når du går med felleski i mildvær, trekker fellen til seg mye smuss og skitt. Hvis du ikke rengjør og impregnerer denne før neste sesong, kan du få mye is og klumper i fellen, som reduserer glien din betraktelig.

- Du kan enkelt gjøre jobben selv på under en halv time, og da har du sikret deg gode felleski for hele sesongen. Det er en lett oppgave, med likevel vet vi at mange slurver med vedlikeholdet. Helst anbefaler jeg at du gjør dette når vinteren er over, men du kan også gjøre det om høsten med god effekt, sier han .

LES OGSÅ: Dette må du sjekke før du kjøper brukte felleski

 • Skirensemiddel

  ENKEL BEHANDLING: Med hjelp av litt rens og impregnering for skifeller kan du på kort tid gjøre skiene dine klare for sesongen. Foto: Morten Vinje/FINN

 1. Flaske med skirens til fell (NB: husk å kjøpe skirens spesialutviklet for feller. Kjøper du vanlig skirens, kan fellen løsne)
 2. Flaske med impregnering for feller
 3. Skirensepapir
 4. Arbeidshansker

LES OGSÅ: - Et par enkle grep kan gi deg mye bedre glid i skisporet

 1. Spray rens på papir og påfør fellen fra tuppen og bakover. La deretter middelet trekke inn, ventetiden er angitt på boksen.

 2. Spray impregnering på papir og påfør fellen fra tuppen og bakover. La deretter middelet trekke inn som angitt på boksen, før du bruker skiene.

 3. Når impregneringen har trukket inn, er skiene klare til bruk.

 4. Ønsker du ekstra god glid, kan du også legge på glider på delene av skien hvor det ikke er noen fell. Glidersonene behandles på samme måte som tradisjonelle langrennsski.