Spar tusenlapper: Disse trendplaggene kan du kjøpe brukt

Spar tusenlapper: Disse trendplaggene kan du kjøpe brukt

Det er flere gode grunner til å velge gjenbruk, mener stjernestylist Karen Elieson. Her er hennes beste tips til å gjøre gode bruktkupp, og dermed spare penger.

Publisert 17. september 2019 kl. 12.41

Å kjøpe brukt fremfor nytt er bra for miljøet, du kan finne helt unike ting – og du kan så klart spare mange penger, sier stylisten, som kler opp flere av landets mest kjente stjerner. Hun bruker gjerne «vintage»- eller «secondhand»-plagg både privat og i jobben.

Les også: SLIK SJEKKER DU AT DESIGNERVESKEN ER EKTE

Om du ikke er en dreven «secondhand»-shopper selv er det ikke sikkert at du vet hva du skal se etter, eller hvordan du bør gå frem for å finne de beste kuppene. Heldigvis har Elieson flere gode råd som hjelper deg på vei.

Du kan blant annet spare mye på brukt strikkegenser. Gjør for eksempel et søk på ACNE+GENSER eller GANNI+GENSER på FINN Torget.

Spar tusenlapper: Disse trendplaggene kan du kjøpe brukt

Få stjernestylist Karen Eliesons beste tips til å gjøre gode bruktkupp på FINN.no!

Se etter brukt før du shopper nytt

Merkeklær og dyre strikkegensere kan du spare flere tusenlapper på. Er du heldig kan du finne annonser hvor noen har kjøpt feil størrelse eller farge. Ellers er mange forsiktige med dyre plagg og tilbehør, og mange selger derfor unna ting som bare blir hengende i skapet.

Sjekk også: SOM TATT FRA CATWALKEN: TO TRENDER – FIRE ANTREKK

Skal du investere i et kostbart plagg, er det derfor lurt å aller først se om du kan finne det brukt. Det gjelder også om du skal kjøpe nye sko eller tilbehør.

Unike plagg som du ikke finner i butikk

Om du har ønsket deg noe lenge, som ikke lenger er å finne i butikkene, er det også lurt å sjekke ut FINN, forklarer stylisten.

– Hvis du for eksempel er på utkikk etter noen spesielle sneakers som kan være vanskelig å få tak i, kan det godt hende du finner dem om du søker på FINN. Der er det også gode muligheter for å få tak i plagg fra tidligere sesonger.

I slike tilfeller, hvor du er på jakt etter noe helt spesifikt, anbefaler Elieson å legge ut en «ønskes kjøpt»-annonse eller et automatisk søk, hvor du får et varsel når en ny selger legger ut en annonse som passer til ditt søk.

Les også: DETTE ER «IT-JENTENES» SYV NØKKELPLAGG

Til sist tipser hun om å sjekke ut når annonsene er lagt ut. Har varen ligget ute lenge kan det godt hende du kan prute litt. Er du i tvil på om du skal slå til eller ikke, kan du lagre annonsen. Da vil du få et varsel om selger setter ned prisen.

Dette tilbehøret og disse plaggene lønner seg særlig å kjøpe brukt:

Utvalgte annonser fra FINN Torget

Se flere på FINN.no