Spar tusenlapper: Disse trendplaggene kan du kjøpe brukt

Spar tusenlapper: Disse trendplaggene kan du kjøpe brukt

Det er flere gode grunner til å velge gjenbruk, mener stjernestylist Karen Elieson. Her er hennes beste tips til å gjøre gode bruktkupp, og dermed spare penger.

Å kjøpe brukt fremfor nytt er bra for miljøet, du kan finne helt unike ting – og du kan så klart spare mange penger, sier stylisten, som kler opp flere av landets mest kjente stjerner. Hun bruker gjerne «vintage»- eller «secondhand»-plagg både privat og i jobben.

Les også: SLIK SJEKKER DU AT DESIGNERVESKEN ER EKTE

Om du ikke er en dreven «secondhand»-shopper selv er det ikke sikkert at du vet hva du skal se etter, eller hvordan du bør gå frem for å finne de beste kuppene. Heldigvis har Elieson flere gode råd som hjelper deg på vei.

Du kan blant annet spare mye på brukt strikkegenser. Gjør for eksempel et søk på ACNE+GENSER eller GANNI+GENSER på FINN Torget.

Spar tusenlapper: Disse trendplaggene kan du kjøpe brukt

Få stjernestylist Karen Eliesons beste tips til å gjøre gode bruktkupp på FINN.no!

Se etter brukt før du shopper nytt

Merkeklær og dyre strikkegensere kan du spare flere tusenlapper på. Er du heldig kan du finne annonser hvor noen har kjøpt feil størrelse eller farge. Ellers er mange forsiktige med dyre plagg og tilbehør, og mange selger derfor unna ting som bare blir hengende i skapet.

Sjekk også: SOM TATT FRA CATWALKEN: TO TRENDER – FIRE ANTREKK

Skal du investere i et kostbart plagg, er det derfor lurt å aller først se om du kan finne det brukt. Det gjelder også om du skal kjøpe nye sko eller tilbehør.

 • Ser du etter noen spesielle sko, bør du skrive inn merkenavn eller modell i søkefeltet på FINN Torget. Da kan du finne pent brukte sko, eller noen som kanskje ikke passet selgeren likevel, sier Elieson og legger til et smart tips:
 • Hvis du kvier deg for å kjøpe brukte sko, så husk at du kan legge inn ny innersåle.
 • SKOKUPP: Ifølge stylisten kan sko være spesielt lønnsomt å kjøpe brukt – og de trenger absolutt ikke være utslitt. Foto: VG Partnerstudio

  SKOKUPP: Ifølge stylisten kan sko være spesielt lønnsomt å kjøpe brukt – og de trenger absolutt ikke være utslitt. Foto: VG Partnerstudio

Unike plagg som du ikke finner i butikk

Om du har ønsket deg noe lenge, som ikke lenger er å finne i butikkene, er det også lurt å sjekke ut FINN, forklarer stylisten.

– Hvis du for eksempel er på utkikk etter noen spesielle sneakers som kan være vanskelig å få tak i, kan det godt hende du finner dem om du søker på FINN. Der er det også gode muligheter for å få tak i plagg fra tidligere sesonger.

 • TIPS FRA STYLISTEN: Karen Elieson (t.h.) forklarer at plagg i denim og skinn holder seg godt, og gjerne blir finere når de er litt brukt. Foto: VG Partnerstudio

  TIPS FRA STYLISTEN: Karen Elieson (t.h.) forklarer at plagg i denim og skinn holder seg godt, og gjerne blir finere når de er litt brukt. Foto: VG Partnerstudio

I slike tilfeller, hvor du er på jakt etter noe helt spesifikt, anbefaler Elieson å legge ut en «ønskes kjøpt»-annonse eller et automatisk søk, hvor du får et varsel når en ny selger legger ut en annonse som passer til ditt søk.

Les også: DETTE ER «IT-JENTENES» SYV NØKKELPLAGG

Til sist tipser hun om å sjekke ut når annonsene er lagt ut. Har varen ligget ute lenge kan det godt hende du kan prute litt. Er du i tvil på om du skal slå til eller ikke, kan du lagre annonsen. Da vil du få et varsel om selger setter ned prisen.

 • MYE Å SPARE: Særlig merkeplagg, slik som dyre strikkegensere og vintage Burberry-jakker, kan svi mye mindre i lommeboka om du kjøper det brukt på FINN.no. Foto: VG Partnerstudio

  MYE Å SPARE: Særlig merkeplagg, slik som dyre strikkegensere og vintage Burberry-jakker, kan svi mye mindre i lommeboka om du kjøper det brukt på FINN.no. Foto: VG Partnerstudio

Dette tilbehøret og disse plaggene lønner seg særlig å kjøpe brukt:

 • Dyre strikkegensere: Mange av de dyre merkene har fine gensere i ull som holder seg godt. Acne har for eksempel flere tidløse varianter, men du kan også spare mye på trendgensere, slik som flere av de populære modellene fra Ganni. Gjør et søk på for eksempel etter ACNE+GENSER eller GANNI+GENSER på FINN Torget, kanskje du vil finne akkurat det du leter etter.
 • Sko: Både sneakers og sko eller støvletter i skinn kan lønne seg å kjøpe brukt. Du kan finne «bomkjøp», sko som ikke finnes i butikk lenger og pent brukte klassikere. Søk for eksempel etter NIKE FREE eller ACNE PISTOL på FINN.no
 • Vesker: Det ligger mange brukte designervesker på FINN, og velger du brukt fremfor nytt kan det spare deg for flere tusenlapper. Søk på et merke for eksempel etter CHANEL 2.55 eller GUCCI DISCO og du kan gjøre et kupp.
 • Merkeplagg: Dyre merkeplagg kan være sterkt rabattert selv om de ikke er utslitt. Søk for eksempel etter ACNE, LEVI’S eller BURBERRY så vil du garantert finne noe interessant.
 • Skinnplagg: Skinn holder seg godt og blir ofte finere med tiden. Her kan du også spare mange penger på å ikke gå i butikk. Da kan du for eksempel søke etter SKINNBUKSE eller SKINNJAKKE
 • Yttertøy: Dunjakker og sportsbekledning forandrer seg lite fra sesong til sesong. Hvis du ikke absolutt må ha det aller nyeste, kan du gjøre kupp her. Søk for eksempel på BOBLEJAKKE, DUNJAKKE eller spesielle merker, slik som NORRØNA på FINN Torget.
 • Pentøy: Herredresser og kjoler til spesielle anledninger ligger det flust av på FINN Torget. Gå til skredder eller gjør justeringer på symaskinen hjemme. Søk for eksempel etter DRESSJAKKE eller PARTYKJOLE så får du et stort utvalg å velge mellom.

Utvalgte annonser fra FINN Torget

Se flere på FINN.no