Som tatt fra catwalken: To trender – fire antrekk

Som tatt fra catwalken: To trender – fire antrekk

Stylist Karen Elieson viser deg hvordan du kan bruke to av vinterens heteste trender i fire ulike antrekk, som du enkelt kan finne brukt på FINN.no.

Boblejakker, cordfløyel og alpeluer har vendt tilbake som trender i motebildet denne sesongen, men det er selvsagt flere trender fra catwalken som er verdt å notere seg. Én av dem er dressen, påpeker Karen Elieson, som er en av landets fremste stylister.

Dresser og blazere dukket nemlig opp på mange av motevisningene der høsten og vinterens trender ble vist frem – blant annet hos motehusene Balenciaga, Alexander Wang og Stella McCartney.

– En annen trend som er veldig relevant i vinter er metalliske og glitrende kvaliteter, sier stylisten.

Les også: SLIK SJEKKER DU AT DESIGNERVESKEN ER EKTE

Som tatt fra catwalken: To trender – fire antrekk

Stylist Karen Elieson viser deg hvordan du kan bruke to av vinterens heteste trender i fire ulike antrekk, som du enkelt kan finne brukt på FINN.no.

Futuristiske materialer som skinnende PVC og lakk, og glitrende og glinsende stoffer, preget visningene til Bottega Veneta og Proenza Schouler – for å nevne noen.

– Selv om mange forbinder disse materialene med fest, trenger det ikke være sånn. Jeg synes man også skal få lov til å glitre til hverdags.

Sjekk også: DETTE ER «IT-JENTENES» SYV NØKKELPLAGG

Gi nytt liv til en brukt herredress

Du finner selvsagt både dresser og blazere i en rekke kjedebutikker nå, men du kan også gjøre skikkelig gode bruktkupp.

– Pent brukte herredresser finner du til fine priser på FINN. Du trenger bare finne ut hva din vanlige størrelse tilsvarer i herrestørrelse. Må du å gjøre noen justeringer, for eksempel på bukselengden, kan du gjøre dette på symaskin hjemme. Ellers så koster det ikke mye å levere den til en skredder for å få den tilpasset.

  • BRUKTE DRESSER TIL FEST: Til venstre har Elieson stylet modellen i en brukt herredress med en feminin magetopp og sporty sneakers. Foto: VG Partnerstudio.

    BRUKTE DRESSER TIL FEST: Til venstre har Elieson stylet modellen i en brukt herredress med en feminin magetopp og sporty sneakers. Foto: VG Partnerstudio.

FINN pent brukte dresser til noen få hundrelapper på FINN.no

Hvis du ikke ønsker en hel dress, men kun en litt «oversized» jakke, anbefaler hun å søke etter «blazer» på FINN.

– Blazere er gjerne i tykkere kvaliteter, slik som tweed, fløyel og cordfløyel – som også er helt riktig nå.

Glitter – også i hverdagen

Glitter og metalliske stoffer kan både være dominerende og subtilt, forklarer Elieson. Det illustrerer hun ved å vise to helt ulike hverdagsantrekk som spiller på den samme trenden.

– Her har jeg for eksempel funnet en metallisk boblejakke på FINN. Den kan kanskje være litt «mye» for noen, men gir antrekket skikkelig «edge».

Les også: DISSE TRENDPLAGGENE LØNNER SEG SÆRLIG Å KJØPE BRUKT

  • SAMME TREND PÅ ULIKE MÅTER: Glitrende og metalliske stoffer kan gi antrekket det lille ekstra – eller mye ekstra, slik som denne boblejakken, som er et skikkelig blikkfang. Foto: VG Partnerstudio

    SAMME TREND PÅ ULIKE MÅTER: Glitrende og metalliske stoffer kan gi antrekket det lille ekstra – eller mye ekstra, slik som denne boblejakken, som er et skikkelig blikkfang. Foto: VG Partnerstudio

Det andre glitrende antrekket består av en løs strikkegenser med glittertråd, kombinert med skinnbukser og flate sorte sko – et enkelt antrekk som passer til de aller fleste anledninger.

– Du kan også plukke opp trenden i tilbehøret. For eksempel med noen metalliske «heels», avslutter hun.

Søk etter GLITTER eller METALLISK under kategorien dameklær på FINN.no, og få opp flere hundre treff.

Se flere på FINN.no