Dette er «it-jentenes» syv nøkkelplagg

Dette er «it-jentenes» syv nøkkelplagg

Her er hvordan du kan sprite opp dine egne antrekk med bruktkupp inspirert av klodens kanskje aller kuleste damer.

De har millioner av følgere i sosiale medier, de er «alltid» på vei til en spennende destinasjon, designerne kaster klær etter dem – og folk over hele verden ønsker å kopiere stilen deres. Vi snakker selvsagt om de såkalte «it-jentene».

– Hvilke «it-jenter» er det som er særlig relevante akkurat nå?

– Noen av dem som skiller seg ut er Hadid-søstrene Bella og Gigi, Kendall Jenner, Sophia Richie og Hailey Baldwin, forklarer stylist Karen Elieson, som ofte hankes inn som moteekspert, i tillegg til at hun kler opp flere av landets kjendiser.

It-jentenes syv nøkkelplagg for motesesongen

Sjekk hvordan du kan stjele stilen til noen av klodens kuleste damer - med gjenbruk!

Les også: SOM TATT FRA CATWALKEN: TO TRENDER – FIRE ANTREKK

Ifølge Elieson har disse jentene, som alle er unge supermodeller og døtre av amerikanske kjendiser og skuespillere, nokså lik klesstil – spesielt utenfor den røde løperen.

– Det som særlig kjennetegner stilen deres er at de ofte går i løse jeans, korte magetopper eller topper som viser skuldrene, skinnbukser eller andre skinnplagg og bomberjakker, sier hun og legger til:

– Og de karakteristiske små solbrillene er også veldig typisk for stilen deres.

Gjør et bruktkupp på SKINNBUKSER på FINN.no

  • INSPIRASJON: Et lite sveip innom Instagram-kontoene til noen av «it-jentene» kan gi deg både reisefeber og lyst til å oppgradere klesskapet. Heldigvis er flere av nøkkelplaggene deres enkle å finne brukt. Foto: VG Partnerstudio

    INSPIRASJON: Et lite sveip innom Instagram-kontoene til noen av «it-jentene» kan gi deg både reisefeber og lyst til å oppgradere klesskapet. Heldigvis er flere av nøkkelplaggene deres enkle å finne brukt. Foto: VG Partnerstudio

«It-trendene» som kan sprite opp stilen din:

Enkle plagg å finne brukt

Flere av trendplaggene kan du, ifølge stylisten, med fordel kjøpe brukt på FINN.

Bomberjakker har vært trendy lenge. Derfor finner du dem i mange ulike kvaliteter og farger på FINN. Søk etter bomberjakke eller bomber under kategorien Klær, kosmetikk og tilbehør, så vil du få opp flere hundre treff.

Akkurat nå kan du finne OVER 400 BOMBERJAKKER PÅ FINN.NO.

I tillegg er det flust av plagg i skinn og denim til salgs – kvaliteter som holder seg godt og som gjerne er langt rimeligere brukt, legger Elieson til.

Boyfriend-jeans skal gjerne sitte litt løst, så finn en modell som er litt stor til deg og bruk den med et belte i livet. Levi’s-jeans er klassikere du for eksempel vil finne mange av på FINN.

Les også: SLIK SJEKKER DU AT DESIGNERVESKEN ER EKTE

  • ULIKE MATERIALER: Skinnende lakkskjørt kan tones litt ned ved å bruke det sammen med matte kvaliteter, slik stylisten har gjort her. Foto: VG Partnerstudio

    ULIKE MATERIALER: Skinnende lakkskjørt kan tones litt ned ved å bruke det sammen med matte kvaliteter, slik stylisten har gjort her. Foto: VG Partnerstudio

Stil som passer til både sneakers og høye hæler

Supermodeller er ofte å se i skyhøye sko, på motevisninger så vel som på privaten, men «it-jentene» er også flittige brukere av sneakers, påpeker stylisten.

– Høye hæler er kanskje ikke å foretrekke på norsk vinterføre, men løse jeans, topper som viser litt hud og bomberjakke, funker like godt med lave som høye sko – heldigvis.

Sjekk også: DISSE TRENDPLAGGENE LØNNER SEG SÆRLIG Å KJØPE BRUKT

Sko og tilbehør kan du selvsagt også finne pent brukt, spesielt om du bruker søkefeltet godt, og snevrer inn søket ditt.

– Søk spesifikt etter en sneakers-modell eller et skomerke. Forsøk også å legge inn søkeord som «bomkjøp» eller «pent brukt», så kan du ha flaks å finne sko som nesten ikke er brukt, tipser stylisten.

Søker du etter «NIKE+SKO» vil du få flere tusen treff på FINN.no akkurat nå.

Husk også at du kan huke av skostørrelser i søket, slik at du kun får opp sko som faktisk passer til deg.

  • «IT-ANTREKK»: Dette er typiske «it-jente»-silhuetter, ifølge stylist Karen Elieson. Plaggene, for eksempel bomber-jakken eller løse jeans, vil du enkelt kunne finne et bredt utvalg av på FINN.no. Foto: VG Partnerstudio

    «IT-ANTREKK»: Dette er typiske «it-jente»-silhuetter, ifølge stylist Karen Elieson. Plaggene, for eksempel bomber-jakken eller løse jeans, vil du enkelt kunne finne et bredt utvalg av på FINN.no. Foto: VG Partnerstudio

Disse sakene er et samarbeid mellom FINN.no og VG Partnerstudio.

Et utvalg bomberjakker på FINN Torget

Se flere på FINN.no