Thumb 1678 default hero

Chanel, Louis Vuitton og Gucci: Slik finner du designervesker til kupp-pris på FINN

Drømmer du om å slå kloa i en Fendi Baguette eller Dior Saddle bag til en litt rimeligere penge? Motekspert Silje Pedersen har noen gode råd til deg.

FINN.no: Tusenlappene kan raskt forsvinne dersom man er på jakt etter en ny veske fra en kjent designer.

Men veskeentusiast og moteekspert Silje Pedersen, som tidligere har vært moteredaktør i KK og i dag driver nettstedet Motesilje.com, sier stadig flere oppdager at man kan spare mye på å kjøpe pent brukte vesker via FINN.

-Vintage og secondhand designervesker kan du ofte få kjøpt til en rimeligere pris. Det handler om å holde utkikk og å være tålmodig, sier Pedersen.

Se vesker og bager til salgs på FINN her!

LES OGSÅ: Spar tusenlapper: Disse trendplaggene kan du kjøpe brukt

Disse designerveskene er populære på bruktmarkedet akkurat nå, ifølge Silje Pedersen:

 • Fendi Baguette

Fendi Baguette ble spesielt kjent etter Sarah Jessica Parker brukte den i serien “Sex og Singelliv” på 90- og tidlig 2000-tallet.

Se Fendi Baguettevesker til salgs på FINN her!

Når det gjelder Fendi Baguette har prisene økt, fordi den har blitt så populær i det siste. Uansett kan en brukt variant koste mindre enn halvparten av en helt ny som koster fra 15 000 til over 20 000 kroner. På FINN koster de fra ca 3000 til 7000 kroner brukt.

Prisene både for nye og brukte vesker varierer mye avhengig av modell, størrelse og materiale. Derfor kan det også lønne seg å velge en modell som skiller seg fra de som er mest etterspurt.

- Det som er gøy med vintage, er å finne unike ting som ikke alle andre har. Og du sparer både lommebok og miljø ved å kjøpe brukt, sier Pedersen.

 • STORT UTVALG: Gucci er blant de mange designveskene det er mulig å skaffe seg til en gunstig pris på FINN. Foto: Skjermdump

  STORT UTVALG: Gucci er blant de mange designveskene det er mulig å skaffe seg til en gunstig pris på FINN. Foto: Skjermdump

 • Chanel 2.55

Chanel 2.55 er en ikonisk designerveske og ifølge Pedersen en veske man kan ha hele livet. Dette er en ettertraktet klassiker som står sterkt uansett hvilke trender som regjerer.

Se Chanel 2.55-vesker til salgs på FINN her!

- Chanel 2.55 er en av de mest klassiske veskene og der dermed veldig ettertraktet. Derfor er også prisen for en brukt Chanel 2.55 relativt høy. De selges som regel noe billigere enn de helt nye, som fort kan koste rundt 40 000 kroner, sier Pedersen.

På FINN kan du kjøpe en brukt Chanel 2.55 for mellom 20 000 og 40 000 kroner, avhengig av modell og stand.

 • TIDLØS CHANEL: Silje Pedersen med en Chanel 2.55-veske. Dette er en ettertraktet veske som aldri vil gå av moten. Foto: Silje Pedersen.

  TIDLØS CHANEL: Silje Pedersen med en Chanel 2.55-veske. Dette er en ettertraktet veske som aldri vil gå av moten. Foto: Silje Pedersen.

 • Louis Vuitton

Det finnes mange brukte Louis Vuitton-vesker til salgs på FINN, blant annet populære modeller som Neverfull, Pochette Metis og Noé PM. Høy kvalitet og slitesterkt materiale gjør at disse veskene er holdbare og er like fine nye som brukt.

Se Louis Vuitton-vesker til salgs på FINN her!

Louis Vuitton Neverfull kan du kjøpe for mellom 5000 og 9000 kroner brukt på FINN, mot originalprisen som ligger på rundt 10 000 til 15 000 kroner.

Har du en Pochette Metis du ikke bruker, kan det være lurt å selge den på FINN. Da kan du få nesten samme pris som en ny, rundt 16 000 kroner. Populære Petit Noé selges fra 3000 til 7000 kroner, avhengig av hvor godt brukt den er. Ny pris er fra 9000 til 11 000 kroner.

 • Dior Saddle Bag

Dior Saddle Bag har også virkelig kommet tilbake på banen i det siste. Da en ny modell ble lansert i fjor ble også vintage-modellene svært populære. Dermed fikk prisen et oppsving, men du kan finne brukte modeller på FINN for under en tredjedel av prisen for en ny, som koster rundt 30 000 kroner.

Se Dior Saddle Bag-vesker som selges på FINN i dag!

 • DESIGNERVESKE TIL EN TREDJEDEL AV PRISEN: På FINN kan du finne blant annet brukte Dior Saddle Bag til en langt rimeligere penge enn hvis du kjøper den helt ny. Foto: Silje Pedersen.

  DESIGNERVESKE TIL EN TREDJEDEL AV PRISEN: På FINN kan du finne blant annet brukte Dior Saddle Bag til en langt rimeligere penge enn hvis du kjøper den helt ny. Foto: Silje Pedersen.

LES OGSÅ: Dette er «it-jentenes» syv nøkkelplagg

 • Gucci Disco og Jackie Bag

Etter at Alessandro Michele ble ny sjefsdesigner for Gucci, skjøt motehusets popularitet i været. Guccis modeller Disco og Jackie Bag er tidløse klassikere som kan finnes til rundt halv pris dersom du kjøper den brukt.

Jackie Bag finner du brukt fra 2500 kroner, mens Gucci Disco koster fra rundt 4000 til 5000 kroner brukt, ca halvparten av ny pris som er på litt over 9000 kroner.

Se Jackie Bag til salgs på FINN her!

Se Gucci Disco til salgs på FINN her!

 • Gucci vesker
 • Stella McCartneys Falabella

En klassiker som ofte ligger til salgs til en billigere penge på FINN, er Stella McCartneys Falabella-veske. Stella McCartney bruker ikke skinn i sine kolleksjoner, men produserer vesker av høy kvalitet som holder lenge.

Denne får du kjøpt på FINN for rundt 4000 kroner, halvparten av originalprisen som ligger på 8000 til 9000 kroner.

Se Stella McCartneys Falabella-veske til salgs på FINN her!

 • Céline Nano Mini Luggage

Céline-vesker er stilrene og klassiske, og du finner mange av de til salgs på FINN. Pedersen har selv en Céline Mini Luggage som hun mener passer perfekt til jobb, fordi den rommer mye og samtidig er tidløs.

- Mine beste kjøp av vesker er nok Chanel og «old» Céline, nettopp fordi jeg vet at de vil alltid være klassikere som datteren min kan arve, sier Pedersen.

Céline Nano selges fra ca 10 000 til ca 18 000 kroner brukt, og ifølge Célines hjemmesider koster vesken fra kr 19 000 ny.

Céline Mini selges fra 9000 kroner brukt, mindre enn en tredjedel enn originalpris.

Se Céline Nano-vesker til salgs på FINN her!

Se Céline Mini-vesker til salgs på FINN her!

 • DEN KLASSISKE CÉLINE: Silje med sin «old» Céline-veske, som datteren skal arve. Foto: Silje Pedersen.

  DEN KLASSISKE CÉLINE: Silje med sin «old» Céline-veske, som datteren skal arve. Foto: Silje Pedersen.

 • Hermès Kelly

Den svært ettertraktede Hermès Kelly-vesken-vesken kan kun kjøpes ny på bestilling, så dersom du er på leting etter en slik kan det virkelig lønne seg å kjøpe den brukt. Prisen vil fortsatt være høy, men ved å kjøpe den fra noen andre slipper du å vente på at den blir laget. En slik veske kan koste over 200 000 kroner, men prisene varierer etter størrelse og materiale. På FINN ligger brukte Hermès Kelly-vesker til salgs fra 36 000 til 165 000 kroner.

Se Hermès Kelly-vesker til salgs på FINN her!

 • Bottega Veneta

Dette merket er også veldig i vinden om dagen og det er spesielt Bottega Veneta-clutchene som utmerker seg. Mange influensere har hoppet på trenden og dette er en klassisk veske som nok kan bli veldig ettertraktet.

Se Bottega Veneta-clutcher til salgs på FINN her!

Disse selges fra rundt 8000 kroner på FINN, en god del lavere enn originalprisen som er på rundt 15 000 kroner.

LES OGSÅ: 5 sikkerhetstips til deg som skal kjøpe noe på FINN

- Modellene er veldig nye, så her er det verdt å følge med for deg som ønsker noe litt utenom det vanlige, sier moteekspert Silje Pedersen.

Siljes tips til å finne en brukt designerveske til god pris:

Velg en veske som passer din stil, slik at du får brukt den mye. En eksklusiv designerveske trenger ikke spares kun til spesielle anledninger.

Sett opp autosøk på den vesken du leter etter.

Legg ut en ønskes kjøpt-annonse. Legg til et bilde og beskrivelse, med maksimum pris du ønsker å betale for vesken.

Spør om flere bilder. Før du investerer i en veske bør du spørre om å få tilsendt flere nærbilder slik at du kan se tydeligere slitasje og kvalitet.

Spør om kvittering og autentisitetskort. Merk at det går å forfalske autentisitetskort. Søm og design vil være utslagsgivende for om du klarer å se om vesken er ekte.

Legg merke til førsteinntrykket av selger. Har du en god dialog med selgeren, vil du få en bedre handel.

Sjekk Siljes video for hvordan du kan se om en veske er ekte eller falsk.