Spar tusenlapper på garderobeskap

Spar tusenlapper på garderobeskap

Et nytt garderobesystem kan fort koste mange tusenlapper. Her får du brukttipsene du bør kunne!

Det har skjedd mye på garderobefronten de siste årene, og mulighetene er mange for de som vil spare penger på å kjøpe en brukt garderobeløsning fra kjente produsenter som Garderobemannen, IKEA, Langlo og Rival.

Men før du skifter ut garderoben, er det lurt å legge en plan for hva du ønsker, trenger og hva som passer inn hjemme hos deg.

Siri Haust, daglig leder i DinBoligStylist, anbefaler at man sørger for at man har de nødvendige målene for garderoben man ønsker seg, før man begynner å tenke på farger og stil.

- Det første man må tenke på er hvor en garderobe skal være. Skal den stå i gangen, en liten entré, et soverom eller et annet sted i huset? Deretter er stil og fargevalg viktig for at man skal bli fornøyd i lengden, sier hun.

Gjøre et bruktkupp på gardeobeløsninger? Se her:

  • Se garderober fra Garderobemannen som er til salgs på FINN akkurat nå!
  • Se garderober fra IKEA som er til salgs på FINN akkurat nå!
  • Se garderober fra Langlo som er til salgs på FINN akkurat nå!
  • Se garderober fra Rival som er til salgs på FINN akkurat nå!

LES OGSÅ: Fra gammel kommode til lekkert baderomsmøbel

  • Skjermbilde fra FINN.no

    STORT OG VARIERT UTVALG: Du finner mange garderober til salgs på FINN, fra garderobeskap til skyvdørsgarderober i ulike stiler og størrelser. Foto: Skjermdump

Boligstylistens fire beste garderobetips:

1. Tenk over fargevalget

Det tradisjonelle har frem til nå ofte vært garderober i hvit og andre lyse farger, men ifølge Haust er det sort, gjerne matt og sorte speil som nå går igjen i garderobeløsningene.

- Den store trenden om dagen er sort og helt mørke farger, som mørk grå. Dette gjelder både for garderober og skap, men også vegger, kjøkken, dører og karmer. Hvite garderober er tidløst, men det kan også være kjedelig. Tenk på hva som passer inn hjemme hos deg, sier hun.

Se skyvedørsgarderober til salgs på FINN akkurat nå!

2. Match garderoben med andre møbler

- Skal du bytte ut garderoben, tenk på at den skal passe inn med møblene du har fra før. I tillegg til farge bør du altså vurdere hva slags stil du har hjemme, og hva slags stil garderoben har. Har du kun sorte møbler, så er det en dårlig idé å kjøpe en garderobe i gammel furu.

- Tenk at en garderobe skal harmonere med det du har fra før. Finner du noe du liker, kan du spare mye på å kjøpe brukt garderobe, sier Haust.

LES OGSÅ: I disse tilfellene kan du klage på et bruktkjøp

3. Frisk opp garderobeskapet selv

På FINN Torget ligger det mange garderober til salgs, og dersom du ikke finner fargen som passer deg, er det ofte mulig å oppgradere den selv. For å friske opp garderoben kan du male eller spraye i fargen du ønsker, og bytte ut knotter og håndtak.

Spør i butikken der du kjøper maling om hva slags malingtype som vil fungere på materialet garderoben er laget av.

LES OGSÅ: Slik kan du få drømmesengen til halv pris

  • Siri Haust

    TIPS FOR TRENDY INTERIØR: Siri Haust har pulsen på interiørtrendene og ser tydelig at mørke farger som sort og mørk grå er kommet for å bli. Foto: Privat

4. Velg materiale som passer for deg

Ifølge Haust er det ofte god kvalitet på skyvedørsgarderober, mens det kan være varierende kvalitet på vanlige garderobeskap. Hun anbefaler derfor at man alltid sjekker ut skapene nøye før man kjøper.

- Sjekk derfor at skapet står stødig før du kjøper det. Ta en ekstra titt på hvilket materiale garderoben er laget av, og forsikre deg om at det vil tåle å bli demontert før henting og montert opp igjen hjemme hos deg selv. Er platene lette og tynne, kan de gå i stykker under montering, sier Haust.

LES OGSÅ: 5 sikkerhetstips til deg som skal selge noe på FINN

Mye å velge blant på bruktmarkedet.

Produktdirektør på FINN Torget, Kathrine Opshaug Bakke, anbefaler også at man alltid sjekker garderoben man vurderer å kjøpe med egne øyne.

- Nordmenn elsker å pusse opp, og mange bytter derfor ofte ut garderober, som er like gode som nye. I tillegg kan man ofte friske opp brukte skap selv for en billig penge. Men man bør alltid sjekke før man kjøper. Kjenn på skapene om de virker solide og at de passer med målene som er oppgitt, sier hun.

LES OGSÅ: Slettvoll-ekspertens beste tips til deg som vil kjøpe brukt sofa

Garderober på FINN Torget til max Kr. 1.500,-

Se flere på FINN.no