Trampoline: Slik fester du den trygt for barna

Trampoline: Slik fester du den trygt for barna

Disse enkle huskereglene hjelper deg med å gjøre et trygt kjøp av trampoline og minsker risikoen for skader.

Mange foreldre benytter sommeren til å kjøpe en trampoline til hagen, så barna kan slippe seg løs i luftige sprett.

Før man kjøper, kan det lønne seg å sjekke bruktmarkedet. På FINN ligger det nemlig flere hundre annonser for pent brukte trampoliner til svært lave priser – flere gis til og med bort gratis!

I 2019 har det blitt gjort over 111 000 søk etter trampoliner hos FINN.

Vet du hvordan du setter opp en trampoline riktig og trygt? Se guide nedenfor:

Trampoline: Slik sikrer du den for barna

Trampolinen bør sikres på riktig måte for at barna skal kunne hoppe trygt. Sjekk hva som er viktig i videoen!

Velger man feil størrelse, eller om barna ikke bruker trampolinen riktig, risikerer man at barna som hopper i den skader seg. Det er også viktig å huske at selv om trampolinen er utstyrt med sikkerhetsnett, så betyr ikke det at ulykker ikke kan skje.Derfor lønner det seg å følge litt med, sier han.

LES OGSÅ: Slik gjør du teltturen til en suksess

Dette bør du sjekke når du kjøper brukt trampoline

Jonsson anbefaler følgende sjekkliste:

 • Er trampolinen stor nok for de som skal bruke den?: Man bør aldri hoppe flere enn to personer om gangen på en trampoline. I tillegg er det viktig at de to hopperne veier ca. like mye, ellers vil den ene hopperen fly ukontrollert rundt. Hvis trampolinen er for liten, øker det sjansen for skader kraftig. Mange kjøper en trampoline til barn på f.eks. tre eller fem år, og tenker ikke på at de vokser. Jeg anbefaler at man kjøper en trampoline på minst fire meter i diameter hvis det skal hoppe to personer på den.

Alternativ til trampoline?: Se listen over hoppeslott på FINN!

 • Hand på trampolinefjær

  SJEKK UTSTYRET: Før du kjøper trampoline er det viktig å sjekke fjær, kantbeskyttere, sikkerhetsnett og andre deler for slitasjeskader. Foto: Svein Dybdahl.

 • Er kantbeskytteren festet ordentlig over rammen og fjærer?: - Flere av de billigere trampolinene har dårlige festemidler som gjør at kantbeskytteren sklir av fjærene/rammen. Dette er selvfølgelig ikke bra når kantbeskyttelse er der for å beskytte hopperen. Kantbeskytteren får også mye juling ved normal bruk. Selv om den som regel har lengre holdbarhet enn sikkerhetsnettet, så kan man bli nødt til å bytte den. Det er derfor lurt å sjekke at det er enkelt å få tak i reservedeler til trampolinen du vurderer å kjøpe.

Rydde opp opp i hagen? Se hvilke hageredskaper som er til salgs på FINN!

 • Bør sikkerhetsnettet byttes ut, og hvor enkelt er det å få tak i reservedeler?: -Et sikkerhetsnett holder normalt i fem-seks år, men de billigste nettene kan gå i stykker mye raskere. De fleste leverandører lar deg kjøpe ekstra nett, men ikke alle.

Spør om trampolinen har vært dekket til om vinteren: - Hvis ikke trampolinen blir brukt over lengre tid, er det lurt å dekke den til. Det kan redusere slitasjen på delene betraktelig.

LES OGSÅ: Tre viktige tips som sikrer barnet ditt på veien

 • Mann sjekker sikkerheten på trampolinen

  SJEKK OM DU MÅ BYTTE SIKKERHETSNETT: De fleste nett blir slitt i løpet av fem-seks år. Det er derfor viktig at du sjekker om du må bytte det ut, hvis du kjøper brukt trampoline. Foto: (Svein Dybdahl)

Andreas Jonsson oppfordrer også foreldre til alltid å holde øye med barna når de leker i trampolinen.

 • Man bør aldri gjøre en salto på trampoline uten profesjonell trening eller overvåkning. I tillegg kan en våt trampoline bli veldig glatt, og da er det viktig at man hopper forsiktig, sier han.

Produktdirektør for FINN Torget, Kathrine Opshaug Bakke, sier det er mange gode grunner til å kjøpe brukt trampoline.

 • Barn vokser raskt, og mange rekker knapt å sette merke på en trampoline før de blir for store, eller får andre interesser. Derfor ser vi at mange av trampolinene som blir lagt ut er så gode som nye. Å handle brukt er derfor både bra for lommeboka og miljøet, sier hun.

Trampoline til barna

Se flere på FINN.no