Slik gjør du teltturen til en suksess

Slik gjør du teltturen til en suksess

Unngå tabbene som legger en demper på ferieopplevelsen.

Publisert 20. september 2019 kl. 12.41

Sommeren er høysesong for nordmenn som ønsker å overnatte i skogen, og at telttur har blitt populært, er det liten tvil om.

Til tross for at friluftsliv er noe mange nordmenn setter stor pris på, er det en del som ikke er helt sikre på hvordan man bør forberede seg for friluftsturen, spesielt hvis man har med seg barn.

Se video av hvordan du setter opp teltet på 1-2-3 nedenfor:

Sett opp teltet på 1-2-3

Sommeren er høysesong for nordmenn som ønsker å overnatte i skogen, og at telttur har blitt populært, er det liten tvil om.

Spar penger på å kjøpe et telt brukt

Noe av det mest essensielle å skaffe seg hvis du skal på telttur, er jo et telt. Og teltet trenger ikke koste deg masse penger for at det skal fungere optimalt. Kjøper du det brukt, kan du gjerne få et superbra telt til halve prisen av hva det koster nytt.

Massevis av annonser for telt i alle størrelser og prisklasser på FINN torget

Sjekk utstyret før du legger ut på tur

Har du kjøpt et brukt telt, lønner deg å sjekke at alle delene er på plass før du reiser. Det kan du gjøre for eksempel ved å sette opp teltet i hagen.

Sørg for å finne et jevnt underlag å sette opp teltet på, og start med å feste det med et par teltplugger, hvis det blåser mye.

Telt for ulike behov

Den profesjonelle turguiden og Aclima-ambassadøren Svante Strand sier at hva slags telt eller dekke du trenger avhenger av hva slags tur du skal ut på. Mulighetene er mange, fra å sove under åpen himmel, til store familietelt med god plass.

Det finnes utrolig mange gode telt. Et telt med ytterduk og innertelt med myggnetting er å foretrekke. I tillegg vil jeg si at gode sko og en skikkelig sovepose er øverst på min liste. Soveposen bør være tilpasset temperatur og årstid slik at det blir en kjekk opplevelse å sove ute.

Hva med å søke etter telt og samtidig et populært merke? Som for eksempel Helsport eller Bergans.

Han anbefaler foreldre å starte med enkle turer når man skal gjøre barna vant til å overnatte ute:

FINN deg et sporty telt her:

Se flere på FINN.no