Nasjonal turistveg - Atlanterhavsveien

Bilferie i Norge

Sommeren i Norge er magisk! Skal du først oppleve det langstrakte landet vårt, er bilen et veldig godt alternativ. Her er noen gode tips som gjør årets bilferie enda bedre!

Publisert 7. april 2022 kl. 13.15

Med bil bestemmer du tempoet selv, bokstavelig talt. Man kjenner fort på frihetsfølelsen, susende avgårde mellom jorder, fjorder, stupbratte fjell og storslått natur.

Som de fleste fine ferier, krever også bilferie en aldri så liten dose planlegging, for at alt skal foregå så avslappende som mulig. Derfor har vi samlet noen fine tips til deg som skal på bilferie i sommer!

Før avreise

Pakking

Å pakke smart er en kunst. Dessuten er det viktig å tenke på sikkerheten før du legger ut på langtur:

Husk: Rydd og vask i bilen før avreise - så får dere en hyggeligere start på turen!

Bilen

Er bilen din like klar for roadtrip som du er? Litt lenge siden forrige service? Hvordan står det for eksempel til med bremseklossene? Ta hvertfall en runde selv, og sjekk at det er tilstrekkelig med olje, vann og annet bilen trenger på langtur.

Sjekk dekk - har de riktig lufttrykk? Husk også (alltid) reservehjul, jekk, refleksvest og varseltrekant!

Har du ikke bil, eller er usikker på hvorvidt gliset tar deg hele veien, er det alltids et alternativ å ordne seg en bil for ferien! Med leiebil, eller bilabonnement, kan du cruise rundt i sommer uten å bekymre deg for noe særlig annet en å fylle drivstoff.

Booking

Du blir neppe alene på veien, det er nok mange som planlegger Norgesferie. Med mindre du er typen som ikke har noe i mot en spontan telt-natt med familien, bør du booke inn overnattingene på forhånd. Om det så er hotell, feriehus/hytte eller campingplass, lønner det seg å ha en plan på dette før dere legger i vei.

Klær

Norge er et nydelig ferieland, men det er ikke Granca. Singlet og sandaler er greit i 25 grader, men pakk for all slags vær:

Utstyr

Her er noen flere ting som kan komme til nytte underveis:

Tips: Om du har mulighet - hvorfor ikke ta med sykkelen? Bilen kan ikke ta deg overalt. Med sykkel på stativet utvider du mulighetene!

Underholdning

Dette er jo noe av det viktigste. Landet vårt er lengre enn man tror, så sørg for å ha lastet ned det du trenger av filmer, podcaster og spillelister for turen!

Under reisen

Vårt aller beste tips for en vellykket bilferie, er kanskje dette: Nyt turen!

Ta en omvei

Veien blir heldigvis ikke til mens man kjører - det hadde vært fryktelig slitsomt! Men, la veien være en del av målet. Det er nå dere er på ferie - ta inn landskapet, nyt friheten og opplev de lokale spesialitetene.

Kjør i etapper

Husk at du er på ferie! For de aller fleste av oss er ikke 10 timer i bil bare moro. Legg opp en realistisk reiseplan på forhånd. Det trenger ikke være ned til minste detalj, men greit med en oversikt over hvor langt det egentlig er til neste stoppested.

Nasjonale turistveger

Prøv å få med deg minst en av de 18 nasjonale turistveiene! Dette er strekninger preget av vakre landskap, prisbelønnet arkitektur og flotte utsiktspunkter underveis. Du finner dem over hele landet.

Barn i bilen?

Da gjenstår det vel egentlig bare å ønske alle en riktig GOD BILFERIE 😁 🚘