Trenger du bil, men synes det er stress å eie?

Da kan bilabonnement være noe for deg! Bilabonnement gir samme frihet som å eie eller lease, men mer fleksibilitet. En bekymringsfri måte å ha bil på, rett og slett!
Bilde av en kvinne ved en bil

Alt inkludert

Månedsprisen inkluderer forsikring, service, veihjelp, dekkskift og dekkhotell. Det eneste du må dekke selv er drivstoff, bompenger og parkering.

Fleksibelt

Bilen du trenger nå er ikke nødvendigvis den du trenger om noen måneder. Du kan bytte bil, pause eller avslutte abonnementet på kort varsel.

Stressfritt

Du slipper å tenke på verditap, bilhold og andre bekymringer som følger med det å eie bilen selv.

Slik fungerer det

Finn en bil som passer deg

Med bilabonnement har du en bil på månedsbasis, men slipper bindingstid og startleie som ved leasing.

Bruk bilen som din egen

Du plukker opp bilen du har booket, betaler en fast månedspris og har bilen som din egen.

Avslutt når du vil

Avslutt abonnementet eller bytt til en annen bil når du vil.

Finn bil som passer deg

Med bilabonnement har du en bil på månedsbasis, men slipper bindingstid og startleie som ved leasing.

Bruk bilen som din egen

Du plukker opp bilen du har booket, betaler en fast månedspris og har bilen som din egen.

Avslutt når du vil

Avslutt abonnementet eller bytt til en annen bil når du vil.

Hvor mye koster det?

Det finnes mange bilmerker og modeller å velge mellom, så er her finnes noe for alle og enhver. De minste modellene starter på rundt 3.000 kroner per måned og en mellomstor bil ligger på 6-7.000 kroner. Det er også muligheter for de som ønsker en bil i premiumsegmentet. Disse bilabonnementene strekker seg opp mot 12.000 kroner i måneden.

Finn bilabonnementet som passer for deg

Vi jobber for tiden med å teste litt ulike løsninger for bilabonnement på FINN. Derfor har vi ingen markedsplass for det ennå. Klikk deg inn på aktørene under for å finne det bilabonnementet som dekker dine behov best

Ofte stilte spørsmål

Bilabonnement passer for deg som trenger å ha bil, men som ikke ønsker bryderiet med bilhold og de økonomiske forpliktelsene ved å for eksempel eie eller lease. Du trenger kanskje ikke bil hele året? Eller ønsker du ulik bil sommer og vinter? Trenger du en ekstrabil for en periode, for eksempel i forbindelse med pendling eller familielogistikk? Eller er du bare usikker på hva slags bil du skal kjøpe? Bilabonnement gir deg fleksibilitet til å ta smarte valg.

Til forskjell fra leasing, trenger du ikke binde deg til bilabonnementet i flere år og det kreves heller ingen kapitalinnskudd. Månedsprisen på et bilabonnement inkluderer også mer enn ved leasing; forsikring, service, veihjelp, dekkskift,....

Nei. Til forskjell fra bildeling, er du den eneste som disponerer bilen og du har den tilgjengelig hele tiden gjennom abonnementsperioden. Når du abonnerer på bil trenger du derfor ikke å tenke på å reservere bilen eller at bilen må returneres til et fast sted. Du har bil i garasjen uten å eie bil!

Mange tilbydere har kun én måneds bindingstid, men dette kan variere og bør derfor sjekkes opp hos hver enkelt. Noen tilbydere opererer også med mulighet for å utvide bindingstiden i bytte mot lavere månedspris.

Ved første øyekast; kanskje litt. Men, husk at utgifter som drivstoff og bompenger kun utgjør en liten del av den totalen kostnaden ved å eie bil. I tillegg kommer forsikring, trafikkforsikringsavgift, service, veihjelp, dekkskift, dekkhotell og, størst av alle, verditapet. Alt dette slipper du å tenke på med bilabonnementet, der månedsprisen både er fast og uten skjulte kostnader. Også kan du bytte, pause eller avslutte på kort varsel (uten gebyr/ekstra kostnader).

Så lenge du vil! Abonnementet løper til du selv sier det opp.

Det varierer, så dette bør du sjekke med tilbyder, men normalt kan du få bil innen en uke fra bestilling.

Hos alle leverandørene er forsikringen en del av månedsprisen. Det er derfor ikke mulig å benytte egen forsikring. Normal slitasje er inkludert i månedsprisen og er ikke noe du vil bli belastet for ved tilbakelevering av bilen.
De fleste tilbyderne benytter NAFs vurdering av hva som vurderes som normal og unormal slitasje. NAF vurderes som den største uavhengige parten på takst av normal og unormal slitasje i Norge. Egenandelen ved skade varierer hos de ulike tilbyderne, så her bør du sjekke vilkårene for å vite hva som gjelder for ditt abonnement.