Oslo med barn - 3 tips til en morsom dag

3 tips til en morsom dag med barn i Oslo

Vi vet veldig godt at Oslo er en by full av aktivitetstilbud for barn, så vi gjorde et forsøk for å se hvor lenge vi klarte å underholde Sara på seks år i den spennende hovedstaden vår. Det ble virkelig en morsom dag i Oslo.

Ekeberg Bondegård - 11:00

Vi startet dagen kl.11:00 på Ekeberg bondegård. På Ekeberg går dyrene fritt, og de er svært vant til barn som vil leke og kose. Det var Saras første opplevelse på bondegård så det tok litt tid å bli trygg, men så fort vi ble varme i trøya var ingenting skummelt lenger.

Vi fikk klappe og hilse på både sau, ku og gris, ri på hest og leke med spretne geiter. Ekeberg bondegård er et perfekt sted for barn å bli trygge på dyr, og lære at hvis vi er snille med dyr så er dyrene snille med oss. Utfordringen ble da vi skulle reise fra Ekeberg. Det var jo tross alt veldig mange dyr å bli venn med! Så da var det fint å ha flere fristelser på dagens timeplan.

Turen gikk videre med buss 34 mot sentrum. Vi gikk av på Jernbanetorget, og gikk opp Karl Johans gate hvor vi etter Saras ønske fikk med oss en juice på veien. Juicen tok vi med oss videre nedover mot Akershus festning til Myntgata 2.

Oslo med barn

3 tips til en morsom dag med barn i Oslo. Film: Leonis Productions

Myntgata 2 - 15:00

Like ved festningen, rett forbi den store uteserveringen til restaurant Skansen, finner vi Myntgata 2. En fredelig og grønn oase av en bakgård, midt i hjertet av bykaoset.

Dette var det perfekte stedet for en pust i bakken for oss voksne, mens barna kan holde seg aktive med både husker, sandkasse og et stort grøntareal, perfekt for både piknik og akrobatikk! Så begynte vi å bli sultne…

Etterhvert som magene begynte å rumle bestemte vi oss for å ta farvel med den grønne oasen for å ta turen videre til dagens siste stopp, nemlig Oslos kuleste mathall! Turen fra Myntgata 2 til Vippa var fin og fredelig, og tok ca 10-15 minutter til fots.

 • Stor stas å "kjøre" traktor på Ekeberg i Oslo - 
Foto: Sara-Louise Mahgoub

  Stor stas å "kjøre" traktor på Ekeberg i Oslo - Foto: Sara-Louise Mahgoub

 • Kuene på Ekeberg gård i Oslo -
Foto: Sara-Louise Mahgoub

  Kuene på Ekeberg gård i Oslo - Foto: Sara-Louise Mahgoub

 • Geitene på Ekeberg i Oslo -
Foto: Sara-Louise Mahgoub

  Geitene på Ekeberg i Oslo - Foto: Sara-Louise Mahgoub

Vippa - 17:00

Vippa er et godt valg når man er i byen med barn. Ofte på restaurant kan det være vanskelig å finne noe alle liker, men på Vippa finnes det noe for alle. Vippa har et hav av forskjellige foodtrucks med mat fra alle verdens kanter. I Saras tilfelle var det ingenting som fristet mer enn en varm og hjemmelaget svele med jordbærsyltetøy! Dette gikk ned på høykant før vi voksne i det hele tatt hadde rukket å ta en bit av vår egen mat. Men det gjorde ingenting, for da fikk Sara prøve både arabisk og eritreisk mat, noe som falt i veldig god smak. Vippa har som sagt noe å tilby alle, så det var det perfekte stedet å avslutte en lang dag med barneaktiviteter, samtidig som barna får sjansen til å lære om mat fra hele den store og spennende verden vår!

Etter en dag fylt med lek, moro, nye oppdagelser og masse latter, gikk leggetiden lett som bare det. Et aktivt barn er et lykkelig barn, så da det var tid for å si god natt var det ingenting som fristet mer enn senga, og Sara sluknet på et blunk.

 • Et fristed midt i byen, Myntgata 2, Oslo -
Foto: Sara-Louise Mahgoub

  Et fristed midt i byen, Myntgata 2, Oslo - Foto: Sara-Louise Mahgoub

 • Tid for kos og moro i Myntgata 2, Oslo -
Foto: Sara-Louise Mahgoub

  Tid for kos og moro i Myntgata 2, Oslo - Foto: Sara-Louise Mahgoub

 • Fra Ekeberg til Myntgata og Vippa -
Foto: Sara-Louise Mahgoub

  Fra Ekeberg til Myntgata og Vippa - Foto: Sara-Louise Mahgoub

Været i Oslo de neste 7 dagene

 • Onsdag
 • Torsdag -2°
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag 13°
 • Mandag 16°
 • Tirsdag 12°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.