Reisetips til Milos i Hellas

Reisetips til Milos i Hellas

Hellas byr på utallige vakre øyer og det kan virke overveldende å velge. Besøk en av Kykladens vakreste øyer – Milos som blant annet er kjent for sine mer enn 70 strender og hvite klippeformasjoner. Her er FINN Reises guide til Milos.

Milos er formet som en hestesko og ligger lengst vest i Kykladene, øygruppen som også består av Santorini og Naxos. Det er en vakker og fredelig øy som er ulik alle andre greske øyer med sine hvite klippeformasjoner. Hit reiser både livsnyteren og den eventyrlystne, men mest av alt de som ønsker en genuin, gresk øy langt borte fra de store turiststrømmene.

Det er enkelt å komme seg hit

Milos passer for både barn, en barnefamilie og eldre. Fra Norge kan du reise charter til Milos, eller du kan fly til Athen eller Santorini og ta båt derfra. Båten fra Santorini tar mellom 2,5 og 5 timer avhengig av båttype, og bortimot 5-6 timer fra Athen. Å ta båt i Hellas er både enkelt og behagelig, så det er ingen problem om du reiser med barn eller eldre. Fra havnen i Adamas er det mellom 10 og 30 minutter til hoteller på denne siden.

Bo i fredelige, vakre omgivelser

Reiser du charter til Milos har du to byer å velge mellom; den største Adamas og Pollonia. Uansett hvor du velger å bo, så kommer du til å oppleve at øya er en favoritt også blant grekere selv. I Adamas er det en koselig strandpromenade med tavernaer, små barer og butikker og et par nattklubber. Ikke nattklubber med fulle, skandinaviske ungdommer, men greske nattklubber som lager litt liv utover kvelden. I begge ender av strandpromenaden har du fine, rolige strender. Pollonia er en liten fiskelandsby som er veldig stille og rolig. Hit kan du reise om du ønsker å slappe helt av i vakre omgivelser.

Fantastiske strender utenom det vanlige

Med over 70 strender som Milos kan friste med, sier det seg selv at du ikke rekker alle på en liten ferie. Om du leier bil er muligheten større for å komme seg rundt, og finne bortgjemte perler uten noen turister. Likevel er de populære verdt å besøke på Milos, og Sarakiniko er den mest kjente. Det er ikke en strand, men fantastiske klippeformasjoner i hvit sten som kan minne om et månelandskap. Når solen treffer den hvite stenen glitrer hele stedet opp – et syn helt uten det vanlige. Klippene er flere meter høye og om du tør, kan du hoppe og svømme i grottene under. Er du ute etter en barnevennlig strand kan du ta turen til Provatas i sør, eller Papa Fragas som også har grotter og blågrønt vann.

Oppdagelsesferd og mat i beste gresk stil

Er du av den eventyrlystne sorten bør du dra på oppdagelsesferd til de ubebodde øyene rundt, Antimilos og Akradies. Plaka er gamlebyen nord på øya, og på toppen her ligger det venetianske slottet og katakombene som er de mest omfattende i Hellas. Det er her de fant statuen av Venus som i dag står på museet Louvre i Paris. Tar du turen hit ved solnedgang får du en spektakulær utsikt og forstår hvorfor Milos er blant de vakreste øyene i Hellas. Maten er kjent for å være blant den beste i hele Hellas, og dette er mye av grunnen til at mange grekere reiser hit på ferie.

Les også:

  • Sarakiniko Beach på Milos i Hellas
  • Firopotamos Beach på Milos i Hellas

Været på Milos de neste 7 dagene

  • Fredag 15°
  • Lørdag 14°
  • Søndag 12°
  • Mandag 10°
  • Tirsdag
  • Onsdag 10°
  • Torsdag 12°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.