Prøv en litt annerledes Norgesferie i år!

Prøv en litt annerledes Norgesferie i år!

Nye kategorier på FINN reise! Hva med rorbu-, lavvo- eller gårdsferie?

Sommerferien rykker stadig nærmere, og har du ikke booket overnattingene enda, begynner det å bli på tide nå.

Årvåkne FINN-brukere har kanskje allerede lagt merke til at det nå finnes nye måter å sortere søket ditt på, under Feriehus og hytter: Rorbu, Lavvo, Gårdsferie, Båt og Tretopphytte!

Nye muligheter

Anette Syversen, business unit manager i FINN reise, håper mange vil benytte seg av de nye mulighetene i sommer:

– I fjor ble det tydelig at det var norgesferie som gjaldt, og siden da har vi jobbet med å utvikle kategorien Feriehus og hytter. Vi så at vi kunne gjøre forbedringer som traff brukerne enda bedre, forteller Anette.

  • – Nå er trenden at mange ønsker en unik, annerledes ferieopplevelse, forteller Anette Syversen, business unit manager i FINN reise.

    – Nå er trenden at mange ønsker en unik, annerledes ferieopplevelse, forteller Anette Syversen, business unit manager i FINN reise.

Instagram-vennlige overnattinger

– Mye er gjort, mye er på gang. Om jeg skal trekke frem noe, så er det dette med at vi har fått inn flere nye typer overnatting. Nå kan du sortere på for eksempel rorbu, tretopphytte, lavvo, båt som ligger til havn, og gårdsferie. Da kan man fort begynne å tenke seg en litt annerledes sommer, sier Syversen.

– Vi ser en trend der folk ønsker seg en unik, annerledes type ferieopplevelse. I tillegg er jo slike typer overnattinger gjerne ganske Instagram-vennlige, smiler hun.

  • Getty Images 567894933

Ukjente perler

Men hva kan man egentlig forvente av for eksempel en gårdsferie?
Må man stå opp når hanen galer og jobbe i fjøset, liksom?

– Det kommer an på dyra som er på gården, det! Et tips kan jo være å styre unna gårder med haner, ler Anette.

– Innholdet i ferien bestemmer du naturligvis fortsatt selv. Det er jo sånn at det finnes mye spennende i det lille, store landet vårt, så denne typen overnattinger åpner for nye destinasjoner som strekker seg utover de mer tradisjonelle overnattingsstedene man oppsøker til om sommeren. Det finnes en mengde ukjente perler rundt omkring, og gårdsferie kan typisk ligge på slike destinasjoner. På den måten får man utforsket nye kriker og kroker av landet.

Veien dit

Når man legger ut på tur litt utenfor allfarvei, gjelder det å sko seg riktig. Da tenker vi ikke bare på riktig skotøy, men at bilen din også er i stand til å takle lange etapper og bratte bakker.

– Om du ikke er helt sikker på om Gliset er like klar for norgesferie som deg, kan leiebil være en god idé, foreslår Anette.

– Disse litt annerledes feriehusene blir å finne spredd over hele landet. Rorbu tenker man tradisjonelt nordpå, men det finnes båthus langs hele kysten.

Enda mer i fremtiden

Siden disse kategoriene er såpass nye, håper Anette at de fylles opp etterhvert som FINN-brukere og utleiere får det med seg:

– Vi håper at det fyller seg opp med fine objekter i disse kategoriene etterhvert som folk får med seg at dette er en ny mulighet. De som ønsker å annonsere, har jo ikke hatt mulighetene før nå. Så her er det bare å følge med fremover!

💡 TIPS: Har du en båt som bare ligger til kai i sommer allikevel? Lei den ut da vel! Fin måte å tjene litt ekstra feriepenger på.