Dette er nordmenns drømmedestinasjoner i 2019

Dette er nordmenns drømmedestinasjoner i 2019

Amerikanske opplevelser og eksotiske langturer er det som tiltrekker flest nordmenn, viser en ny undersøkelse fra FINN reise.

USA og Canada er landene flest nordmenn har som sin drømmedestinasjon, viser en fersk undersøkelse utført av Norstat for FINN reise.

På spørsmålet «Hva er din drømmedestinasjon, som du ikke har besøkt?», havnet USA & Canada foran Australia og øyparadiset Maldivene. USA gikk også i fjor til topps på listen.

Søker eksotiske opplevelser


Muligheter for unike opplevelser og at reisemålet oppfattes som eksotisk, er de viktigste kravene til de som vil reise.

LES OGSÅ: De ti mest populære hotellene på FINN

Kommersiell direktør for FINN reise, Terje Berge, sier lave flypriser har gjort det enklere for mange nordmenn å få oppfylt feriedrømmen sin.

- USA har jo enormt mye å by på , fra filmbyen Los Angeles i vest til shopping- og opplevelseseldoradoet New York i øst. Med flere direkteruter og økt konkurranse har det blitt enklere og rimeligere for mange å oppfylle USA-drømmen.

  • Mann i dress som holder globus

MANGE MULIGHETER: - USA har enormt mye å by på , fra filmbyen Los Angeles i vest til shopping- og opplevelseseldoradoet New York i øst, sier kommersiell direktør for FINN reise, Terje Berge. (Foto: Caroline Roka/FINN)

Topplisten: «Hva er din drømmedestinasjon, som du ikke har reist til enda?» (kilde: Norstat)

  1. USA & Canada
  2. Australia
  3. Maldivene
  4. Europa (uspesifisert)
  5. Afrika (uspesifisert)
  6. Italia
  7. Japan
  8. Asia (uspesifisert)

Foretrekker å planlegge ferien selv


Over halvparten av de spurte svarer at de foretrekker å planlegge ferien selv. Det tror Terje Berge vil gjøre fjerne reisemål som Australia og Maldivene enda mer populære i fremtiden:

- Mange synes ikke det gjør noe å måtte ha et ekstra stopp på veien, så lenge billettene er billigere. Det er derfor gledelig å se at så mange nå oppfyller drømmene sine om å dra på ferie til eksotiske reisemål.

LES OGSÅ: Hver fjerde nordmann vil besøke Donald Trumps hjemby i 2019

Ifølge June Eggesbø Lundeby, daglig leder i USA Spesialisten, er det mange muligheter for de som vil på opplevelsesferie til USA i 2019.

  • brooklyn bridge med skyskrapere i bakgrunnen

USA-FERIE: Mange nordmenn drømmer om å reise på ferie til USA & Canada, viser en ny undersøkelse fra FINN reise.

-USA er et enormt stort land og her vil det spille inn hva folk ønsker av ferien sin. Generelt sett er det New York, Florida, cruise i Karibien, California (med Nevada) og Hawaii som topper.

-Men vi ser at det er mange som har vært på ferie mange ganger i USA som ønsker å oppleve noe annet i tillegg. Da kommer “road trip” gjerne inn og kanskje også et opphold på en “working farm”. Alaska er det også en del som snuser litt på.

LES OGSÅ: Slik sparer du tusenlapper på hotelbookingen

Sjekk dette før du reiser


Marked- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket.no, anbefaler folk å begynne letingen tidlig, hvis man vil gjøre kupp på drømmeferien:

-Dersom du vil sikre deg et konkret hotell er det viktig å bestille tidlig. Prisene på flybilletter blir også dyrere jo nærmere avreise man kommer. De billigste billettene går først.

Hun anbefaler også reisende å ta forholdsregler på lange flyturer.

-Kjøp deg opp på fly om det er mulig, slik at du får bedre plass. Det er verdt hver krone å sitte bedre på en lang flyreise. Bruk støttestrømper for blodsirkulasjonen, og ikke sitt stille hele tiden – beveg deg!

*Om FINNs reiseundersøkelse
Gjort av Norstat på vegne av FINN reise i oktober 2018. Landsrepresentativ undersøkelse med 1000 respondenter, gjennomført på web. Spørsmål om reiseplaner og preferanser for 2019, blant annet med spørsmål om sommerferien. Ta kontakt for segmentering på kjønn, alder og landsdeler.