brooklyn bridge med skyskrapere i bakgrunnen

Hver fjerde nordmann vil besøke Donald Trumps hjemby i 2019

Det er spesielt én amerikansk storby vi aldri blir lei, viser en ny undersøkelse fra FINN reise.

New York har i flere år vært et svært populært reisemål for nordmenn, og interessen viser ingen tegn til å avta. I en ny undersøkelse Norstat har gjennomført for FINN reise, svarer hver fjerde nordmann at de har tenkt seg til den amerikanske storbyen i løpet av 2019.

Mange drar også tilbake flere ganger. Kun én av ti av respondentene sier nemlig at det er veldig viktig for dem å dra et nytt sted hver gang man har ferie.

Kommersiell direktør i FINN reise, Terje Berge, sier flere direktefly har gjort USA-drømmen lettere å virkeliggjøre for mange nordmenn.

- Flere direktefly fører til økt konkurranse, og gjør at det koster mindre å komme seg «over dammen». Det gjør det mulig for flere å dra til New York for en langhelg med shopping og kultur, sier Berge.

LES OGSÅ: Over 50 prosent av nordmenn skal til utlandet sommerferien 2019

Økt konkurranse om New York-turistene


Antall flyreiser til New York bestilt via FINN Reise økte i 2018 med ni prosent sammenlignet med 2017.

Over halvparten av respondentene på reiseundersøkelsen sier at de foretrekker å planlegge reisen selv, og mange starter tidlig med å lete etter de beste prisene.

- Med søkemotorer, som FINN reise, har det blitt enkelt å planlegge turer til fjerne og nære reisemål i detalj. Dermed har også terskelen for å oppfylle reisedrømmene blitt lavere, sier Terje Berge i FINN.

  • Mann i dress som holder globus

    Kommersiell direktør Terje Berge i FINN Reise tilbringer ofte bursdagen sin på reisefot. Foto: Caroline Roka/FINN

Marked- og administrasjonssjef i Ticket.no, Ellen Wolff Andresen, beskriver New York som en drømmeby for mange nordmenn.

-De fleste er flasket opp med amerikansk film og mange scener er spilt inn her. Inntrykkene er mange og imponerende, aktivitetene og shoppingen er fenomenal. Og ikke minst er USA et reisemål mange drømmer om, og New York er på en måte inngangsporten.

Hun har følgende tips til de som skal besøke New York for første gang:

  • Helikoptertur over Manhattan er et must, og en fantastisk opplevelse. Da får man virkelig inntrykk av hvor stor byen er.
  • Kamp i Madison Square Garden – ishockey eller basket. Dette er amerikansk kultur! Og ekstra morsomt når Mats Andre Zuccarello Aasen spiller for New York Rangers!
  • One World Observatory – unik utsikt over byen, og mindre kø enn Empire State Building. Heisturen opp er veldig annerledes da de viser film om byggingen av New York som by.
  • Marriot Marquis´ roterende bar. Ta en drink og nyt utsikten fra en sakte roterende bar høyt, høyt oppe. Hele runden tar ca. en time.
  • Gå rundt i byen og kjenn på atmosfære og pulsen av en virkelig storby.

London og København enda mer populære enn New York


Men selv om nordmenn elsker New York, må storbyen se seg slått av de europeiske hovedstedene London og København.

Nesten 35 prosent av respondentene på reiseundersøkelsen sier at de har tenkt seg en tur til London i løpet av 2019, mens godt over 30 prosent planlegger en tur til Danmarks hovedstad.

LES OGSÅ: De ti mest populære hotellene på FINN

Kort reisevei og muligheten for alt fra fotballturer til matopplevelser i verdensklasse, gjør at mange nordmenn besøker disse to byene igjen og igjen, ifølge Terje Berge i FINN.

-København og London er to byer som nordmenn aldri går lei. Mange reiser igjen og igjen, fordi de alltid finner noe nytt å oppleve der. Med kort flytid er de også perfekte for weekendturer, sier han.

Ellen Wolff Andresen anbefaler litt enkel planlegging i forkant av reisen. Da kan du få mye mer ut av helgeturen til disse to byene.

- Spesielt i London kan det være lange køer til severdigheter. Kjøp billetter på forhånd. Men skal du på musikal og det kanskje ikke er så nøye hvilken du skal se, så kan du kjøpe «restplasser» samme dag. I København anbefaler jeg å bo sentralt i byen så du kan gå overalt: I nærheten av Tivoli eller i smågatene ved Strøget.

Topp 5: Disse storbyene planlegger flest nordmenn å besøke i 2019

1. London

2. København

3. New York

4. Berlin

5. Stockholm

*Om FINNs reiseundersøkelse
Gjort av Norstat på vegne av FINN reise i oktober 2018. Landsrepresentativ undersøkelse med 1000 respondenter, gjennomført på web. Spørsmål om reiseplaner og preferanser for 2019, blant annet med spørsmål om sommerferien. Ta kontakt for segmentering på kjønn, alder og landsdeler.