Skeikampen - reisetips til aktiv ferie

Skeikampen - reisetips til aktiv ferie

Fjellene på Skeikampen er populære året rundt. Du kan kaste deg utfor en bakke om vinteren, gå på topptur om sommeren eller bare lene deg tilbake og nyte omgivelsene – uansett årstid. Her får du FINN reises tips til aktiv ferie.

Skeikampen ligger i Mjøsregionen, knapt tre timer fra Oslo og en halv times tid fra Lillehammer. Her finner du aktiviteter for både mosjonister, store og små samt for den som liker fred og ro i flotte omgivelser. Ideelt sted å ta med hele familien på aktiv ferie.

Aktiviteter om sommeren

På Skeikampen finner du et av Norges beste steder for stisykling i høyfjellet. Her kan du velge og vrake blant spennende sykkelturer på merkede stier. Området byr på både teknisk krevende ruter og familievennlig tursykling på trivelige seterveier. Ta med familien på en opplevelsesrik sykkelferie på høyfjellet.

På Skeikampen finner du milevis med godt merkede stier, og det er ikke bare sykling som er populært her. Fjellturer og vandring har vært viktig for turistene på Skeikampen de siste 140 årene. Her finner du lange og korte turalternativer med ulike høydepunkter på veien. Noen stier går til eller via topper, i skogen, inn til et fiskevann eller en rundtur. Du finner noe som passer for alle og enhver, uansett alder. Skeikampen byr på fjelltur og vandring i alt slags vær – velg fjellet en solskinnsdag og skogen i ruskevær.

En avkjølende dukkert på en varm sommerdag er ideelt på aktiv ferie. På Skeikampen finner du mange fine badeplasser som er tilrettelagt for store og små med både grilling og lek. I tillegg finnes det fine bademuligheter i de mange fjellvannene langs vandre- og sykkelrutene.

Blant annet Paradis og Helgafossen-Runden byr på lett fjelltur og bading, og passer perfekt for barnefamilier. Sistnevnte byr også på fiske.

Golfbane i vakkert seterlandskap

Skeikampen er også stedet for deg som er opptatt av golf. Her finner du Nordens høyest beliggende golfbane i fantastisk natur på høyfjellet. Du kan spille golf på en 18 hulls bane med natur-greener opp til 860 meter over havet.

Golfbanen er sentralt beliggende i vakkert seterlandskap med gåavstand til alle overnattingssteder på Skeikampen. Det er høy kvalitet på banen og gresset vokser godt. For golfentusiaster er dette en naturskjønn opplevelse.

 • Praktfull utsikt utover Peer Gynt vegen -
Foto: Getty Images

  Praktfull utsikt utover Peer Gynt vegen - Foto: Getty Images

Fjellfiske året rundt

I tillegg til flotte bademuligheter byr Skeikampen på variert og godt fjellfiske hele året. Du finner både barnevennlige vann hvor alle kan få fisk, og vann med mer spektakulær fisk som er vanskeligere å fange.

Høydepunktet for fjellfiske-entusiastene er nok isfisket på høsten ved Nisjuvatn som kan by på stor røye over to kilo, samt sommerfiske etter grov gjedde i Rausjøen. Det er fint mulig å få gjedder over 10 kilo på kroken her.

De barnevennlige vannene ligger idyllisk og lett tilgjengelig til ved Peer Gyntvegen og Veslesetervegen. Her kan du og familien finne fiskelykke og fjellro. Ønsker du å overnatte i naturen og oppleve den eventyrlige naturen på kloss hold, byr området på flere fine teltplasser. Fiske er tillatt hele året med stang og håndsnøre.

Aktiviteter om vinteren

Skeikampen er et av landets mest snøsikre steder. Her finner du over 60 mil med langrennsløyper, og et alpinsenter som fungerer like bra for barnefamilier som for parkkjørere og offpist-entusiaster.

Skal du på skiferie og ønsker overnatting med sentral beliggenhet, finner du de fleste overnattingsstedene på Skeikampen i gangavstand til skianlegget. Skeikampen Resort er en moderne og idyllisk skidestinasjon som byr på ekte fjelleventyr.

På Skeikampen er det normalt skiføre fra oktober til langt ut i mai. Stedet er kjent for sitt gode langrennsterreng og store løypenettverk som fører deg rett inn i Peer Gynts rike. Perfekt utgangspunkt for både korte og lange turer.

Les også:

 • Kveldsstemning over Raudsjøen på Skeikampen - Foto: Getty Images

  Kveldsstemning over Raudsjøen på Skeikampen - Foto: Getty Images

Været på Skeikampen de neste 7 dagene

 • Mandag -8°
 • Tirsdag -12°
 • Onsdag -15°
 • Torsdag -13°
 • Fredag -7°
 • Lørdag -1°
 • Søndag -3°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.