Hvordan får jeg lån raskere?

Hvordan får jeg raskere lån?

For at banken skal kunne gi deg lån, trenger de oversikt over din økonomi. Send med riktig dokumentasjon i dag. Det vil kunne gi deg lånet raskere.

Skal du på visning i helgen? Sørg for å ha en finansiering i orden. Her er eksperttipsene for at banken kan gi deg et godt lånesvar fort.

Husk å sende med siste informasjon

Det er også viktig at informasjonen du sender med er oppdatert. Mange sender inn lønnslipper som er tre-fire måneder gammel, da vil de få spørsmål om å sende en nyere. Lønnslippen sier også noe om hvilken type lønn man har, er det fastlønn, provisjon eller en blanding? Har du noe annet en fastlønn er det lurt å sende med flere lønnsslipper. Send med tre stykker, da kan banken se at inntekten de legger til grunn er representativ.

For begge søkere

Husk at hvis dere er flere som søker lån sammen, må dokumentasjonen til alle sendes inn!

Dette må du sende med:

1. Lønnsslipp:

Lønnslippen din forteller banken to ting:

Hvor finner jeg lønnslippen? De fleste får lønnslippene tilsendt på e-post fra arbeidsgiver. Sjekk e-postboksen din. Eller den er tilsendt i posten eller utdelt. Da kan du scanne den før innsendelse.

2. Selvangivelsen:

Selvangivelsen gir banken en oversikt over din økonomi slik den var ved årsskiftet. Blant annet:

NB: Merk at det er selvangivelsen som må sendes inn, ikke skatteoppgjøret, for den har ikke all informasjonen banken trenger.

Hvor finner jeg selvangivelsen? Innlevert selvangivelse vil du alltid finne på Altinn.

3. Verdivurdring av bolig

Søker du om boliglån til en konkret bolig, sender du med en verdivurdering til boligen. Det viktigste er den tekniske dokumentasjonen (takst/boligsalgsrapport). Hvor finner jeg dette? Teknisk informasjon får du utdelt på visning, men du kan alltid laste det ned fra annonsen på FINN eller fra eiendomsmeglernes sider.

4. Annet?

I noen tilfeller trenger du å dokumentere andre utgifter og inntekter:

Selvstendig næringsdrivende?

Her må du sende med: