Flytte hjemmefra?

Flytte hjemmefra?

Å flytte hjemmefra er et stort og viktig steg, og for mange er det et ukjent terreng å skulle ta opp sitt første boliglån. Husk dette når du skal ta opp lån for første gang.

Å flytte hjemmefra er et stort og viktig steg, og for mange er det et ukjent terreng å skulle ta opp sitt første boliglån. Det er mange ting å tenke på når du skal flytte hjemmefra ta opp lån for første gang. Det første du bør gjøre er å undersøke boliglån hos flere banker, slik at du er trygg på at du får et best mulig tilbud.
FINN hjelper deg med å søke boliglån. Etter at du har lagt inn informasjon om deg selv og din økonomi, blir dette sendt til flere banker, som går gjennom detaljene og kommer tilbake med et tilbud til deg. Dette gjør at du sparer tid, og du kan også spare penger, siden du får tilbud fra flere banker.

Hva slags boliglån er best for deg som skal flytte hjemmefra for første gang?

Sett deg også inn i hva slags type boliglån du bør ha. Kanskje trenger du noen avdragsfrie år når du har flyttet hjemmefra for første gang? Hvis ikke er det lurt å komme i gang med nedbetalingene umiddelbart. Du bør også undersøke om du skal gå for annuitets- eller serielån.
I et annuitetslån er summen av renter og avdrag konstant i hele låneperioden, så fremt renten ikke endres. Et serielån er gunstigere, for da betaler du mer i starten, og så faller summen av renter og avdrag utover i perioden. Så lenge en boliglånsrente er lav, vil det ikke være så stor forskjell på de to betalingsmodellene.
Det er vanskelig å spå hvordan renten vil utvikle seg, men dersom rentenivået går opp, vil det være gunstig å ha valgt en fastrenteavtale. Hvis rentenivået går ned, vil det være en fordel å ha inngått avtale om flytende rente. Sannsynligvis vil det lønne seg med en flytende rente.

Les mer om:

Finansieringsbevis

Det er lurt å ha et finansieringsbevis på plass så tidlig som mulig, gjerne før du begynner å gå på visninger. Plutselig finner du drømmeboligen, og da er det smart å ha ordnet det praktiske allerede. Finansieringsbeviset er en bekreftelse på hvor mye du kan få i boliglån av banken.
Det gir deg både kontroll på hvor langt du kan strekke deg i en budrunde, og samtidig er det en trygghet for selger. Det øker sjansen din for å få tilslag, hvis du har dette i orden. Dersom det er et jevnt løp mellom to budgivere, kan det hende selger velger å slå til på tilbudet fra den som har alle papirene på plass, framfor å vente på en som ikke har vært i kontakt med banken ennå.