Mercedes AMG – hakket foran

Mercedes AMG – hakket foran

Fremtiden skjuler seg bak tre bokstaver.

AMG er Mercedes’ utviklingslaboratorium for fremtidens toppmodeller. AMG oppgraderer standard Mercedes-modeller til performance-utgaver med spesialmotor og ekstra designdetaljer.

Det begynte med at Hans-Werner Aufrect og Erhard Melcher startet en beskjeden motorfabrikk i en nedlagt vindmølle i Affalterr nærheten av Stuttgart. A’en og M’er fra deres etternavn, mens G’en er fra begges hjemby Grossaspach.

Dette var på 1960-tallet. Gründernes entusiasme og inngående motorkunnskaper fikk stor betydning. Det gjorde også det stadig nærere samarbeidet med Mercedes-Benz.

AMG er grunnlagt på kjærlighet til motorfaget. Vi snakker forskning og utvikling på høyt nivå, og vi snakker håndarbeid, ikke samlebånd og masseproduksjon. Spesialistene bygger motoren steg for steg mens den står stille. De setter sin prestisje i å bare levere det beste innen motorhåndverk.

AMG
er biler til motorsport. AMG er performance- og gatebiler i særklasse.

I 1990 kom samarbeidet med Mercedes-Benz i gang. Femten år senere ble Mercedes-AMG innlemmet som et heleiet datterselskap av Daimler AG.

Mercedes-Benz SLS AMG var den første modellen som fullt og helt ble utviklet av Mercedes AMG. Så kom serien Mercedes-AMG GT i 2015, også den utviklet i Affalterback. Dette er racingbiler for motorsport.

Tenker du at Mercedes AMG GT er bilen for deg? Et raskt søk på FINN viser at den er fullt oppnåelig som bruktbil i Norge – så lenge du har godt over 1 million kroner på bilbudsjettet ditt.

Mercedes C63S AMG er en kompakt crossover for det mest kresne sjiktet av personbilmarkedet. Dette er en grombil i den absolutte toppklassen, ofte sammenlignet med Audi RS4 og BMW M3 – og kalt lykkepille på hjul.

Mercedes AMG på FINN:

Se flere på FINN.no