Volvo - sikkerhet i førersetet

Volvo - sikkerhet i førersetet

Helt fra begynnelsen i 1927 la Volvo-grunnleggerne vekt på at bilene er laget for mennesker. Derfor må sikkerhet være det viktigste.

Snart hundre år senere er sikkerhet fortsatt en kjerneverdi for Volvo. Sikkerhetsbudskapet er gjennom årene blitt banket inn gjennom målbevisst markedsføring.

Og de har oppnådd enhver markedsførers drøm: Volvo forbindes med sikkerhet. I filmer og tv-serier brukes ofte Volvo for å gi karakterene en følelse av trygghet og typiske familieverdier.

På 1950-tallet lanserte Volvo frontrute med defroster og vindusspyler. I 1959 var de først ute med å levere alle biler med trepunkts sikkerhetsbelte i forsetene. Dette var en patentert oppfinnelse, men svenskene bestemte seg for å la andre bilprodusenter bruke patentet uten å ta betalt.

Andre sikkerhetstiltak er bakovervendt barnesete som kom i 1972, innebygd sittepute for barn i 1990, whiplash-beskyttelse i 1998 og blindsonevarsling i 2003.

Volvo gjennomfører flere hundre fullskala kollisjonstester hvert år. Og de har hentet inn data fra virkelige trafikkulykker siden 1970-tallet. I dette grunnlaget inngår detaljer om skader hos barn, kvinner og menn. Informasjonen brukes til å gjøre bilene tryggere for mennesker i alle størrelser og aldre, og den blir delt med andre bilfabrikanter.

Stort utvalg i Volvo på FINN:

Se flere på FINN.no