Hvorfor er det så mange Toyotaer?

Hvorfor er det så mange Toyotaer?

Toyota er en av verdens største bilprodusenter, med fabrikker på alle kontinenter.

Toyota Corolla er verdens mest solgte bilmodell gjennom tidene. I 1997 passerte den Volkswagen Boble, og det er produsert omkring 45 millioner Corolla siden starten i 1966. Også flere andre av Toyota sine modeller er blant de ti mest solgte bilene verden over. Toyota er kjent for å lage pålitelige, driftssikre biler. Sammen med evnen til fornyelse er dette trolig hovedårsaken til bilmerkets popularitet i Norge og verden.

Visste du forresten at hovedkvarteret til Toyota Motor Corporation ligger i byen Toyota? Og det er byen som er oppkalt etter bilen, ikke omvendt. Den aller første bilen rullet ut fra Toyota-fabrikken i Koromo i 1935. Bilmerket ble etter hvert så kjent og kjært at byen i 1959 skiftet navn til Toyota. I dag har den over 400 000 innbyggere. En av dem heter Akio Toyoda. Han er toppsjef for bilgiganten og etterkommer etter grunnleggeren. Familien og bilen har egentlig samme navn, men har bevisst valgt litt ulike skrivemåter.

Til Norge kom den første Toyotaen i 1963. Det var en slaktermester på Sunndalsøra som fikk importert en Toyota Crown. Han betalte 30 000 kr for den. Utover på 1970-tallet inntok de «nye», japanske bilmerkene Europa for fullt. Toyota ble varmt omfavnet av det norske folk, og fikk et omdømme som har holdt seg siden. Hos Toyota kan du til enhver tid velge blant omkring 20 nybilmodeller. Men også flere tidligere modeller er blant de mest etterspurte bruktbilene på FINN, Norges største marked for brukte Toyota.

Toyotas bilmodeller kan deles inn i fire hovedgrupper.

I tillegg til disse kategoriene er Toyota store på varebiler. Her er det Proace og HiAce som dominerer, med ulike modeller i forskjellige størrelser. De minste er Proace Compact City og Proace City, som lanseres i 2020.

Som verdensledende bilprodusent har selvsagt Toyota en stor utviklingsavdeling. Der jobber ingeniørene og designerne blant annet med KONSEPT-i-serie, som blir en helt ny måte å forflytte seg på. Konseptbiler er selvkjørende eller styres med joystick og har pedalfri akselerasjon og måkevingedesign.

Populære modeller fra Toyota:

PS: Toyota står også bak det noe mer ekslusive merket Lexus

Flere Toyota annonser på FINN.no:

Se flere på FINN.no