Toyota hybrid

Toyota Hybrid

Det var en verdensnyhet da Toyota i 1997 lanserte sin første hybrid.

Toyota Hybrid

Toyota regnes som hybridpioneren, og fortsatt er Toyota blant de ledende på det voksende markedet for hybridbiler. En hybrid drives av to energikilder, det vil si en elektrisk batteridrevet motor og en forbrenningsmotor. Bilen velger automatisk hvor energien hentes, og det kan skje fra den ene motoren eller begge sammen. Farten og kjøremønsteret avgjør hvilken som brukes, og vekslingen skjer uten at du merker det. Det er vanlig at bilen kjører elektrisk omtrent halvparten av tiden.

En hybridbil er like enkel å starte og kjøre som andre biler. Og du trenger ikke å være redd for startproblemer selv om gradestokken kryper godt under null.

Når du ser etter en hybrid, må du være oppmerksom på at det finnes både ladbare og selvladende biler.

Batteriet er selvladende hos de fleste Toyota hybrid. Det vil si at batteriet lader under kjøring, slik at du slipper å tenke på når og hvor du skal lade. Hvis du vil ha en ladbar Toyota, er det Prius Plug-In du skal satse på. Den finnes til og med i en versjon med solcellepanel på taket. Dette lader elektronikken under kjøring og batteriet når bilen er parkert.

Toyota jobber hele tiden med å forbedre hybridteknologien. I 2019 ble det lansert to helt nye hybridmodeller, nemlig Corolla Hybrid og RAV4 Hybrid. Du finner ellers Toyota Hybrid i alle størrelser og typer.

Se noen hybridmodeller fra Toyota på FINN bil:

Eksempler på hybridbiler fra Toyota på FINN.no:

Se flere på FINN.no