5 tips når du angrer på bilkjøpet

Handle bruktbil? Forbrukerrådet og FINN har fikset kjøpekontrakten for deg!

Du bør alltid bruke kjøpekontrakt når du handler bruktbil, og nå har interessen for den digitale kjøpekontrakten på FINN skutt i været! I samarbeid med Forbrukerrådet har FINN motor utviklet en kontrakt som gir best mulig sikkerhet for alle.

Alle FINN-brukere som kjøper bruktbil fra en privat annonsør får muligheten til å tegne en digital kjøpekontrakt rett fra/via FINN-annonsen. Kontrakten fylles automatisk ut med detaljer fra annonsen, og signeres med en digital signatur. Den er like bindende som en kontrakt på papir og definitivt like sikker!

Slik bruker du FINNs digitale kjøpekontrakt:

  1. Kjøpekontrakten opprettes av selger. Du som kjøper kan også invitere deg inn, men det er selgeren som eier kontrakten og hele denne prosessen.

  2. FINN lager hele kontrakten, og forhåndsutfyller denne basert på alt vi allerede vet om bilen fra FINN-annonsen.

  3. Når kjøperen er invitert inn, og begge har signert, så hjelper vi dere begge videre med de tingene som står igjen før dere kan avslutte en vellykket handel.

Samarbeider med Forbrukerrådet

FINN motor har samarbeidet tett med Forbrukerrådet for å utvikle en kontrakt som gir best mulig sikkerhet for både kjøper og selger.

Hvis man ikke har skrevet kontrakt vil en eventuell tvist basere seg på en ord-mot-ord sak, som er svært vanskelig å løse. Med kontrakten vår, som er gratis, kan både kjøper og selger av en bruktbil være trygg på at de har valgt en god kontraktsmal som ivaretar dem begge.

Når en digital kjøpekontrakt er underskrevet får både kjøper og selger av bruktbiler tilsendt et e-signeringsbevis, som en dokumentasjon på signaturens gyldighet. Dette kan også brukes i forbindelse med eventuelle tvistesaker eller forbindelse med utbetaling av billån. Undertegner du digital kontrakt får du også hjelp til å sende inn melding til Statens vegvesen om eierskifte av kjøretøyet.