5 tips når du angrer på bilkjøpet

Handle bruktbil? Forbrukerrådet og FINN har fikset kjøpekontrakten for deg!

Du bør alltid bruke kjøpekontrakt når du handler bruktbil, og nå har interessen for den digitale kjøpekontrakten på FINN skutt i været! I samarbeid med Forbrukerrådet har FINN motor utviklet en kontrakt som gir best mulig sikkerhet for alle.

Publisert 2. juli 2020 kl. 8.18

Alle FINN-brukere som kjøper bruktbil fra en privat annonsør får muligheten til å tegne en digital kjøpekontrakt rett fra/via FINN-annonsen. Kontrakten fylles automatisk ut med detaljer fra annonsen, og signeres med en digital signatur. Den er like bindende som en kontrakt på papir og definitivt like sikker!

Slik bruker du FINNs digitale kjøpekontrakt:

  1. Digital kjøpekontrakt opprettes av enten kjøper eller selger direkte fra annonsen. Du finner en rød knapp rett under "send melding" som tar deg videre til kontraktsskjema.

  2. Etter at du klikker på knappen må du godkjenne vilkår slik at kontrakten kan bli lagret. Deretter kommer du til kontrakten som er ferdig utfylt. FINN henter inn alle data fra annonsen og plasserer de på rett plass i kontrakten.

  3. Det neste du skal gjøre er å invitere din motpart til kontrakten, bli enig om pris og signere. Alt skjer digitalt.

Samarbeider med Forbrukerrådet

Produktdirektør Eirik M. Håstein i FINN motor sier de har samarbeidet tett med Forbrukerrådet for å utvikle en kontrakt som gir best mulig sikkerhet for både kjøper og selger.

Hvis man ikke har skrevet kontrakt vil en eventuell tvist basere seg på en ord-mot-ord sak, som er svært vanskelig å løse. Med kontrakten vår, som er gratis, kan både kjøper og selger av en bruktbil være trygg på at de har valgt en god kontraktsmal som ivaretar dem begge. Det er også derfor vår kontraktsmal er stemplet godkjent av Forbrukerrådet. Vi jobber tett med dem om denne løsningen. Når en digital kjøpekontrakt er underskrevet får både kjøper og selger av bruktbiler tilsendt et e-signeringsbevis, som en dokumentasjon på signaturens gyldighet. Dette kan også brukes i forbindelse med eventuelle tvistesaker eller forbindelse med utbetaling av billån. Undertegner du digital kontrakt får du også hjelp til å sende inn melding til Statens vegvesen om eierskifte av kjøretøyet.