FINN og Tibber gjør det enklere å velge elbil

FINN og Tibber gjør det enklere å velge elbil

Ny tjeneste regner ut hvor mye du faktisk bruker på lading i måneden!

Alle som vurderer å kjøpe ny bil står nå mellom valget mellom biler drevet på fossilt drivstoff eller elektrisitet. Som forbruker kan være vanskelig å holde oversikt over hvor mye penger du bruker på å lade en elbil i løpet av et år. Nå lanseres en ny tjeneste på FINN motor, der smartstrøm-leverandøren Tibber regner ut hvor mye penger du faktisk bruker på lading i måneden.

Kalkulatoren hjelper deg

De aller fleste elbil-annonser på FINN vil nå ha en mulighet der du ser hva elbilen kommer til å koste deg ved hjemmelading hver måned, basert på Tibber sine analyser. Du kan også legge inn egen informasjon om elbilen du allerede har, eller andre typer biler du vurderer å kjøpe, slik at du har best mulig beslutningsgrunnlag ved et kjøp.

Slik ser kalkulatoren ut på elbil-annonsene. Dette eksempelet er en Nissan Leaf 2018-modell:

  • Ab51a5c0 e428 42fc abf7 66e1d1a8a49c

- FINN ønsker å stadig utvikle våre tjenester og gjøre det enklere for forbrukere å ta informerte valg som er gode for både miljøet og egen økonomi. At bilkjøpere nå kan se hvor mye det koster å eie elbil, er enda et steg på veien til å gjøre det smertefritt og enkelt å kjøpe bil uttaler Eirik Håstein, produktdirektør for FINN motor.

Forbrukervennlig tjeneste

– Vi ønsker å gjøre det enklere for alle som vurderer å skaffe seg elbil. Jeg husker selv vi kjøpte familiens første elbil, da var det største spørsmålstegnet lading. Hvor ofte trenger man lade, hvordan gjør man det i hverdagen og ikke minst hvor mye koster det. Kostnaden med å lade er den viktigste variable kostnaden når du kjøper en elbil, og våre data viser at den varierer veldig fra elbil til elbil. Derfor har vi nå utviklet elbil-kalkulatoren sammen med FINN. Kalkulatoren er basert på ladedata fra en mengde ulike elbil-merker og viser hva det koster å lade elbilen hjemme, inklusiv strøm, nettleie og avgifter, sier Edgeir Aksnes, adm.dir i Tibber.

I 2020 var annenhver bil som ble solgt en elbil og en undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av Tibber oppgir 6 av 10 av de som planlegger å kjøpe ny bil i 2021 ønsker å kjøpe elbil eller hybridbil.

Ladekostnader på FINNs topp 10 liste over mest solgte elbiler i 2020

  • Bd494bf6 1e6d 4416 a70d c20b82c399ac