Disse vannscootertipsene kan spare deg for tusenvis av kroner

Disse vannscootertipsene kan spare deg for tusenvis av kroner

Europamester i vannscooterkjøring Christine Tybring-Torsk har tre enkle råd til folk som skal kjøpe brukt vannscooter. Råd som kan spare deg for tusenvis av kroner

Vannscooter-kjøring blir stadig mer populært i Norge. I de fire første månedene av 2019 har det blitt søkt 40 000 ganger etter vannscooter på FINN.no. Det er 17 000 flere søk enn samme periode i fjor. Vannscooter er veldig gøy og det finnes en modell som passer for alle. Det desidert mest populære merket på FINN er modellen SeaDoo. Alle som er over 16 år og har båtførerprøven kan kjøre. Risikoen for ulykker er lav hvis man følger disse elementære sikkerhetstipsene: Bruk alltid vest, ikke kjør i fylla, forhold deg til fartsreglene og bruk lanterne hvis det er mørkt, sier europamester i vannscooter-kjøring, Christine Tybring-Torsk (26).

Dette bør du tenke på når du skal kjøpe vannscooter

Båtmekaniker og Europamester i Vannscooter, Christine Tybring-Torsk, viser hva du bør sjekke hvis du skal kjøpe brukt vannscooter.

Når du har funnet en vannscooter du vurderer å kjøpe, er det spesielt tre ting du bør sjekke nøye, ifølge eksperten:

Velg riktig type vannscooter

Siden hun var 16 år har Christine kjøpt og solgt flere brukte vannscootere. Gjennom jobben som båtmekaniker ved AB Marine AS har hun i ti år også hjulpet tusenvis av nordmenn med å gjøre farkostene deres klare for sommersesongen. Christine ber førstegangskjøpere først tenke over hva slags type vannscooter de ønsker seg, før de begynner å se på annonsene på FINN. Det finnes nemlig en rekke ulike modeller og varianter:

 1. SeaDoo Spark-scootere:

  Dette er en ny klasse. Scooterne veier lite, fordi de lages i plastikk. De kommer som to- eller tre-setere. De bruker lite bensin og krever lite service.

 2. Jetski:

  Dette er vannscootere som du står på. De finnes i mange varianter. De mest populære merkene er Yamaha vannscooter og Kawasaki vannscooter. Jetski er lettere å leke med enn sittescootere. Derfor er de veldig populære blant ungdom.

 3. Kraftige sittescootere:

  Dette er de store scooterne med rundt 300 hk motorer. Det er de råeste utgavene, som kan komme opp i godt over 60 knop. De kan brukes til å kjøre langt – jeg planlegger å kjøre til England med en av disse, sier Christine med et smil.

 • Sjekk impelleren på vannscooteren grundig

  VIKTIG SJEKK: Du kan spare deg for en dyr reparasjon ved å sjekke impelleren på vannscooteren grundig for skader før du kjøper.

Slik tester du vannscooteren før kjøp:

 • Sjekk skroget for sprekker og hull.

 • Sjekk impelleren: Dette er det som gir vannscooteren fremdrift. Dersom det har kommet steiner eller andre gjenstander inn i impelleren kan det bli svært dyrt å reparere.

 • Prøvestart alltid motoren for å sjekke at den oppfører seg normalt.

 • Europamester i vannscooterkjøring, Christine Tybring-Torsk.

  GRUNDIG GJENNOMGANG: Sjekk skroget for sprekker og prøvestart alltid motoren før du kjøper, råder europamester i vannscooterkjøring, Christine Tybring-Torsk.

Det lønner seg alltid å ta med kjentfolk med kompetanse eller en fagperson når du skal se på en brukt vannscooter. Det går an å be en mekaniker fra et verksted bli med deg for å sjekke at alt er som det bør være. Om det koster en tusenlapp eller to, så sparer du det fort inn på å unngå bomkjøp. Når du har kjøpt vannscooter, bør du sende den jevnlig på service for å redusere faren for dyre slitasjeskader. Når du tar scooteren opp på hengeren bør du kjøre en runde med ferskvann gjennom den for å få ut saltvannet. I tillegg bør du sende den til en skikkelig service hver høst når du tar den opp for sesongen. Da kan den holde seg i god stand lenge, sier Christine.

En utbredt og populær vannscooter på FINN er modellen SeaDoo

 • Bilde av vannscooter på vannet

  POPULÆR SOMMERAKTIVITET: I løpet av de fire første månedene i 2019 har det blitt gjort hele 40 000 søk etter vannscootere på FINN.no.

Sjekk lokale regler for vannscooterkjøring

Vannscooter er nå omfattet av samme regelverk som fritidsbåter, men kommunene kan sette egne regler. Produktdirektør i FINN Motor, Eirik Håstein, anbefaler derfor alle vannscooterkjørere å sette seg inn i regelverket som gjelder der de skal kjøre. Før du kjøper bør du alltid ta kontakt med selger for å sjekke en vannscooter med egne øyne, i tillegg til at man skriver en ordentlig kjøpekontrakt i forbindelse med salget. Hvis du bruker FINNs digitale kjøpekontrakt forvandler vi annonsen til en ferdig utfylt kontrakt som du kan signere digitalt. Da slipper du penn, papir, printer og scanner, sier Håstein.

Dine reklamasjonsrettigheter:

 • Hvis du kjøper av en forhandler har du alltid 5 års reklamasjonsrett i henhold til forbrukerkjøpsloven, i tillegg til eventuell garanti som forhandler eller produsent stiller.

 • Kjøper du av en annen privatperson har du 2 år reklamasjonsrett i henhold til kjøpsloven. Du har imidlertid en undersøkelsesplikt når du handler, for at loven skal hjelpe deg.

De 10 mest populære båtmerkene på FINN:

De 4 mest populære cabincruiser på FINN:

Vannscooter til salgs på FINN

Se flere på FINN.no