Helge quizmaster

Fredagsquiz med Helge!

Vi forstod ganske tidlig at det kom til å bli viktig med alternative sosiale tiltak under perioden med hjemmekontor, og naturlig nok dukket quiz fort opp som en mulighet til noe gøy man kunne gjøre sammen hjemmefra.

Publisert 29. mai 2020 kl. 14.44

Med unntak av påskeuken og fredag 1 mai, har det hver fredag ettermiddag siden 27 mars blitt arrangert Kahoot-quiz for alle medarbeidere i FINN. Hele fem fredager har i snitt 110 FINN-medarbeidere benket seg foran skjermen og overvært Helges eminente “Quiz-mastering” via YouTube. Det har vært en fin måte å runde av uken på, og det kan virke som vi har noen veldig trofaste og ivrige quiz-deltagere i FINN. Det er gøy!

I anledning neste quiz tenkte vi å bli enda litt bedre kjent med quizsjefen sjøl, Helge Jenssen.

Kort bio.
Hva heter du?: Helge Jenssen
Hva jobber du som?: Senior Software Engineering Manager
Hvilken avdeling jobber du i?: Teknologi
Hvor lenge har du jobbet i FINN?: Siden september 2006

Hei Helge! Du har jo tatt på deg et stort og viktig sosialt ansvar som Quizmaster hver fredag for hele FINN. Hvordan har det vært?
Det er hyggelig å bidra til felleskapet i FINN :-) I begynnelsen var det litt rart å sitte som eneste person i en videokonferanse og prate til skjermen uten noen respons, men nå har jeg blitt mer og mer vant til det.

Har du en tidligere “karriere” innen quiz?
For FINN har jeg har vært quizmaster på noen quiz-er som Humørgruppa har holdt ved tidligere anledninger. Men de har jo da vært i levende live i kantina på FINN, så dette er jo klart litt annerledes.

Hvordan kommer du på spørsmålene?
Vi er flere som finner på hva vi skal spørre om og vi har sikkert litt forskjellig taktikk i hvordan vi finner spørsmål. For de spørsmålene jeg lager, velger jeg som regel en kategori (film, sport, geografi, litteratur/bøker etc) for spørsmålet, og så surfer litt rundt på internett etter trivia og informasjon, og finner da på et spørsmål innen den kategorien. Noen ganger er det å finne gode svaralternativ for det som skal være feil svar i en multiple choice, det som er vanskeligst.

Hva er din taktikk for å få med deg gjengen?
Taktikken er vel litt småprat underveis og det å gå gjennom topplisten etter hvert spørsmål, sånn at deltakerne får litt oppmerksomhet. I begynnelsen viste vi bare frem spørsmålene, men jeg fant ut at det var litt kjedelig for meg å bare sitte å se på spørsmålene, så etterhvert har jeg begynt å lese de opp også. I tillegg legger jeg jo inn en skål eller to i løpet av quizen :-)

Hva er de rareste spørsmålet som stilles?
Vi prøver å unngå de rareste spørsmålene, men et litt rart spørsmål var vel forrige gang om den første regissøren av filmen Haisommer, som fikk sparken fordi han kalte haien en hval. Da var det bare 9% av deltakerne som svarte riktig.

Hva har du forberedt for denne fredagen?
Det blir ikke noe spesielt denne fredagen, vi kjører på med det som vi har blitt vant til. Godt og blandet med forskjellige kategorier, litt film, litt sport, litt diverse og en blanding av ulike spørsmålformater. Og så har det jo blitt tradisjon med online virtual party med groovy deep house music fra Prashast på Twitch etter quizen!

Vi er glad for at vi har ildsjeler som Helge i FINN som bidrar til å skape fellesskap og inkludering i denne rare tiden vi lever i. Tusen takk for innsatsen! Vi gleder oss til neste quiz :)