Ung mann med mobil i bagasjerommet av bil

Sterk start ga vekst for bilmarkedet på FINN i september

September startet svært bra for trafikken til bilannonser på FINN. Selv med nedgang de andre ukene, ble det vekst for måneden totalt. Særlig chatfunksjon i annonsene kan se ut til å være en fordel for enkelte forhandlere.

Ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), passerte bruktbilsalget 50 000 i september, en økning på 20 prosent sammenlignet med september 2019. For nybilmarkedet har det virkelig kokt, og det ble satt ny rekord med over 15 000 personbilsalg i september.

- Den skyhøye trafikken til bilannonser på FINN i sommer, holdt seg oppe første uken i september. Når vi sammenligner september i år mot i fjor, ser vi en svak nedgang i trafikk til bilannonsene. Likevel endte måneden med over 1 prosent vekst fra i fjor, takket være en sterk første uke, sier Matthias Sloreby, salgssjef i FINN motor.

  • Annonsetrafikk har økt med 1,3 prosent i september, mens antall henvendelser har gått ned med 20 prosent

Chatfunksjon populært blant bilkjøpere

Når vi gjør opp regnskapet for annonsetrafikken i september, ser vi en nedgang på 20 prosent mot fjoråret. Første uken i september var det kun 9 prosent nedgang, mens siste uken i september var svakere med hele 25 prosent færre henvendelser.

- Dette henger sammen med færre biler på FINN. Likevel har alle fire uker i september over 100 000 henvendelser, altså antall som har klikket på “Send melding”-knappen i bilannonser.

120 forhandlere har chatfunksjon i sine FINN-annonser i dag, og vi ser at denne har blitt flittig brukt i perioden vi er inne i, kan salgssjefen fortelle.

  • Matthias Sloreby, salgssjef i FINN motor

    Matthias Sloreby, salgssjef i FINN motor

Dette er en funksjon i bilannonser som gir deg som forhandler god mulighet til å gi kundene dine rask respons på henvendelser, og også videovisning av bilen. Vi ser at de som har denne funksjonen i sine annonser, har nokså stabile trafikktall, noe som kan tyde på at dette er en løsning folk ønsker å benytte. Du kan lese mer om denne funksjonen nederst på denne siden.

Cabriolet fortsatt hett om høsten

Selv om sommerferien er tilbakelagt, er det likevel “cabriolet” som er det hotteste søkeordet i september. Russebil klamrer seg fortsatt fast på topplista, så selv om årets russetid ble ganske redusert for de aller fleste, lever tilsynelatende håpet for neste års russetid. Det er også interessant at pickup er det nest mest populære søkeordet i september. Om det er høsten med både jaktsesong og rydding i hagen som har påvirket dette, er uvisst ...

  • Liste med topp tjue søkeord på FINN bil i september