Par på tur med bil og skiboks

Juli ble tidenes beste trafikkmåned på FINN bil

Vårens rekordsterke bruktbilmarked på FINN, vitnet om at mange skulle på bilferie i sommer. Den skyhøye annonsetrafikken fortsatte også i sommer og gjorde juli til tidenes beste måned for FINN bil.

25 prosent vekst i juli

Juni og juli er vanligvis meget gode måneder for bruktbilsalg da mange får igjen skattepenger og utbetalt feriepenger, og i år er intet unntak. Norgesferie har for mange vært eneste alternativ til årets sommerferie og med et tungt nybilmarked er det tydelig at mange i stedet har søkt seg over til brukte biler. Dette gjenspeiles i trafikktallene på FINN gjennom hele sommeren.

- Vi opplever sterk vekst alle uker og i juli isolert sett har vi over 25 prosent trafikkvekst i snitt mot samme periode i fjor, forteller salgssjef i FINN motor, Anders Halvorsen. - Tar vi med hele perioden og inkluderer de to første ukene i august får vi et snitt på 18,54 prosent trafikkvekst mot samme periode i fjor.

Med disse trafikktallene er juli 2020 den beste måneden noensinne for FINN bil! Også mai og juni ligger på topp fem-lista på henholdsvis andre- og fjerdeplass.

  • Motor nyhetsbrev bil august 2020
  • Motor nyhetsbrev bil august 20204

Over 100 000 meldinger per uke

Når det gjelder faktiske eierskifter i juli sammenlignet med samme periode i fjor, er det en økning på hele 27 prosent (kilde: OFV.no). Dette samsvarer godt når vi ser på antall henvendelser på FINN, altså antall som har klikket på “Send melding”-knappen i bilannonsene. Også her opplever vi en formidabel vekst mot samme periode i fjor.

- I snitt ser vi en vekst på hele 23 prosent målt i antall henvendelser fra uke 27 til 33 og samtlige uker har over 100 000 meldinger selv i feriemåneden juli. Indikasjonene er tydelige på at vi ikke bare har folk som er ute og sonderer markedet, men som faktisk nærmer seg et kjøp.

  • Motor nyhetsbrev bil august 20202

Normalt søkemønster i sommer

Selv om juli i år ikke var den beste rent værmessig er det fortsatt “cabriolet” som troner på topplista over søkeord. Ellers er det liten bevegelse i folk sitt søkemønster i sommermånedene, men verdt å merke seg er at ord som “innbytte” og “elbil” ligger høyt oppe.

  • Motor nyhetsbrev bil august 20203
  • Motor nyhetsbrev bil august 20205