Mann på motorsykkel i solnedgang

1,5 millioner så etter MC på FINN i sommer!

Årets sommer ble knallsterk for MC-markedet på FINN. Med vanvittige 1,5 millioner unike brukere i juli og august, var det ingen problem å overgå fjorårets tall.

Sett bort fra dystre uker i mars og april, har MC-markedet på FINN hatt en meget bra vekst i trafikk til annonsene hittil i år. Bransjeansvarlig for MC i FINN, Lars Erik Aas, forteller at også sommeren har vært svært god.

- Juli og august har vært helt formidable for MC, med nesten syv prosent vekst i annonsetrafikk sammenlignet med samme måneder i fjor. Det er ingen tvil om at interessen for MC har økt i Norge, for antall unike brukere økte med 13 prosent sammenlignet med juli og august i fjor. Det utgjør spinnville 1,5 millioner unike brukere, sier Aas entusiastisk.

  • Motor nyhetsbrev september 2020

Flere tok kontakt med selger

I motsetning til bilbransjen hvor særlig nybilsalget har måttet lide som følge av koronakrisen, har salget av både nye og brukte MC-objekter vært veldig bra i sommer. Dette har nok i stor grad å gjøre med den virkeligheten vi står i, og hvor mulighetene for å bruke noen av de oppsparte midlene på å realisere drømmen i et år hvor Norge ble ferielandet for de aller fleste.

Ved siden av økt trafikkvekst og en solid økning i antall brukere som besøker FINN MC, ser vi naturlig nok en økning også i antall henvendelser. I juli og august ble det sendt over 79 000 henvendelser på MC-annonser. Det gir en økning på fem prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

  • Motor nyhetsbrev september 20202

Omsetningsrekord for MC Oslo

Tallene på FINN gjenspeiler også inntrykket vår bransjeansvarlig sitter igjen med etter å ha snakket med flere forhandlere i bransjen. Eier og daglig leder i MC Oslo, Kåre Johan Vaskinn, sier at de ikke kunne drømt om en slik vekst som de har opplevd i sommer.

- 2020 startet bra, men jeg var veldig usikker på hvordan det skulle gå når vi stod der i midten av mars. Heldigvis tok det seg fortere opp enn jeg hadde trodd, og vi har satt omsetningsrekord både på nytt og brukt i sommer, så det er veldig gøy å se at MC-interessen er så høy.

Vaskinn sier videre at det er gledelig at salget av mindre objekter også har hatt en markant økning i år.

- At noe er relatert til koronakrisen er nok helt sikkert, men vi har sett en positiv trend de siste årene med økt interesse for MC i Norge. Det som er hyggelig, er at vi har sett en klar økning i salg av mopeder og mindre scootere enn på mange år. Kanskje mange ser fordelen og gleden av å være så mobil og kjenne den friske luften, avslutter han.

Det er ingen tvil om at 2020 blir et bra år for mange forhandlere i Norge i år. Lars Erik Aas i FINN MC håper at trenden ikke blir kortvarig.

- Nå har langt flere nordmenn fått tatt del i gleden av å nyte friheten på to hjul med skikkelig motor, sier han smilende. - Så får vi håpe at interessen for MC vokser videre i 2021, og at mange også bruker neste sommer på å oppleve det fantastiske langstrakte landet vårt fra Nordkapp til Lindesnes på to hjul.

Mopeder klatrer også på FINN

- Også på FINN ser vi en betydelig økning i søk etter moped, noe som bekrefter det de har erfart i salget hos MC Oslo. Likevel er det fortsatt ATV som troner i toppen av de mest brukte søkeordene. ATV er et svært populært fremkomstmiddel med mange bruksområder og nytteverdi for nordmenn, avslutter han.

  • Topp 20 søkeord på FINN MC i august 2020

    Topp 20 søkeord på FINN MC i august 2020