Jørgen Hellestveit, produktdirektør i FINN eiendom

Fortsatt et aktivt boligmarked på FINN

Det norske boligmarkedet er fortsatt aktivt, tross koronakrisen. På FINN legger vi til rette for smidige boligtransaksjoner ved hjelp av nye løsninger, og vi ser at virtuelle visninger blir stadig mer populært.

FINN eiendom er for de aller fleste en portal for å finne seg en ny bolig, men det er også en god indikator for det norske boligmarkedet. På svært kort tid har markedet endret seg, og mange er berørt av økonomisk usikkerhet. Likevel har vi hatt over 11 millioner besøk på FINN eiendom de siste to ukene, så boligkjøperne er fortsatt aktive. Fra og med 12. mars, som var første dag med regjeringens strenge tiltak, er det lagt ut over ni tusen nye boligannonser på FINN eiendom.

  • Eiendom inforgrafikk corona2

Betydelig variasjon regionalt

Det er fortsatt stor boliginteresse på FINN. Tallene våre viser en moderat nedgang i besøk på nypubliserte boliger (første 3 dager), men det er forskjeller mellom regionene og hvilke ulike effekt per boligtype som blir annonsert. Størst nedgang ser vi på eneboliger i Nord-Norge (ned 23 prosent i besøk), mens for eksempel tomannsboliger på Vestlandet faktisk har en økning på 11 prosent. For boliger annonsert på Østlandet ser vi en moderat nedgang på rundt 10 prosent, og er generelt den regionen som opprettholder høyest trafikk i mars. Alle tallene over er kommentert i forhold til nye annonser i februar, sammenlignet med nye annonser i mars måned 2020.

- For Oslo-området ser vi en vekst på enebolig og tomannsbolig, mens rekkehus og leilighet ligger noe lavere enn 2019, kommenterer Hellestveit.

Fortsatt stabile trafikktall


Antall besøk til FINN eiendom har gått noe ned, men antall enheter/brukere som har besøkt oss er relativt stabilt. Engasjementet er omtrent som det pleier. Det er naturlig at vi får et fall som følge av lavere publiseringstall. Altså; folk er fortsatt på FINN eiendom, men ikke like ofte. Av det kan vi kanskje tolke at folk ser på færre objekter, og kanskje kun de som er aller mest relevant.

Vi følger også med på antall annonserte fellesvisninger. For hele markedet ser vi at det er annonsert flere visningstidspunkt i uke 10-12 i år enn samme periode i fjor. Denne oppgangen ser vi riktignok ikke i Oslo, da det her har vært en nedgang i annonserte visningstidspunkt.

Korttidsleie mer populært

- De siste to ukene så er “småbruk”, “oppussingsobjekt” og “utleiedel” de tre mest søkte ordene på FINN eiendom. Dette skiller seg ikke fra hvordan vi så søkemønsteret tidligere, men ordet “korttidsleie” har kommet inn på topplistene våre. At populariteten øker for dette ordet, kan skyldes at flere mennesker i denne perioden ønsker å avvente situasjonen i en kortere periode, forklarer Hellestveit.

Ny og bedre funksjonalitet

For at du som megler skal kunne tilby smidige, effektive og smittefrie boligtransaksjoner, jobber vi kontinuerlig med å tilrettelegge for nye, smarte løsninger. For en uke siden la vi inn filtreringsvalget “Digitale visninger” slik at boligkjøper enkelt skal finne frem til boliger med video- eller 360-visning. Filteret er allerede lagt merke til av brukerne, men enda mer positivt er det å se den formidable økningen i 360-visning hos meglerne.

- Vi har en 100 prosent økning i andelen publiserte annonser på “Bolig til salgs” annonser med 360-visninger fra før og etter korona, kan produktdirektøren melde. - Selve tallene bak doblingen varierer. For eksempel var andelen i Oslo 5 prosent før, og er nå 10 prosent, mens i Viken var andelen 2 prosent og har vokst til 4 prosent.

En annen nyhet er visningspåmelding som vi har lansert i samarbeid med eiendomsmeglere. Dette er en egen knapp i boligannonsen der interessenter kan melde seg på visning når det måtte passe. Knappen vises kun i annonser der megler har åpnet for påmelding, og knappen er lenket til meglers egen påmeldingsside.

- Denne har bare vært aktiv i noen dager, og de annonsene som har dette aktivert, har i snitt fått ett klikk hver. Det indikerer at det er boligkjøpere på plattformen vår som gjør mer enn bare å kikke på annonsene.

  • Slik ser det nye filteret “Digitale visninger” og knappen for visningspåmelding ut i mobilversjon

    Slik ser det nye filteret “Digitale visninger” og knappen for visningspåmelding ut i mobilversjon

Trenger du hjelp av oss?

Vi i FINN eiendom står alltid klare til å bistå alle våre kunder som trenger hjelp, spesielt nå i koronakrisen. Du kan enten ta kontakt med din kunderådgiver, eller ringe oss på 22 86 44 10 mandag til fredag mellom klokken 9.00 og 16.00, eller sende e-post til eiendomkoordinator@finn.no.