Spar over halv pris på å kjøpe langrennskiene brukt på FINN!

Spar over halv pris på å kjøpe langrennskiene brukt på FINN!

Spar penger på å kjøpe brukte langrennski. Du kan finne helt supre ski til både deg selv og barna til en brøkdel av prisen de ville kostet i butikk.

Publisert 19. november 2021 kl. 14.34

Skisesongen er rett rundt hjørnet, så dersom du har planer om å kjøpe ski til deg selv eller barna i år, kan det være lurt å begynne å tenke på og planlegge hva du skal ha. Et godt tips til deg som ønsker å gjøre et rimeligere skikupp, er å sjekke bruktmarkedene, som FINN.no. På FINN torget finnes det nemlig flust av langrennski til salgs - både splitter nye og brukte.

- Sport & friluftsliv er blant kategoriene som øker mest på FINN torget, og særlig skisport har vist seg veldig populært

- Denne økningen kan nok sees i sammenheng med at det å tilbringe tid på fjellet og i norsk natur har blitt enda mer populært de senere årene. Og at flere av oss har sett verdien av gjenbruk. Det finnes mange produkter som er like bra brukt, og ski – både langrennski, alpint og randonne, er blant disse. I tillegg kan du gjerne spare mange tusen kroner på å kjøpe brukte ski, og det er noe mange setter veldig pris på, særlig i tiden opp mot jul.

- Fått opp øynene for brukt sportsutstyr

Blant de mest populære søkeordene/frasene innenfor kategorien er langrennski og langrennski barn helt på topp, etterfulgt av langrennski junior - noe som tyder på at det å kjøpe brukte langrennski til barna er økende i popularitet.

- Mange foreldre har nok fått opp øynene for brukt sportsutstyr, og benytter anledningen til å gjøre et varp før skisesongen setter i gang, eller for å ha gavene klart til jul. Du kan finne helt supre ski til både deg selv og barna til en brøkdel av prisen de ville kostet i butikk. Og så sparer du jo miljøet i tillegg.

Lars Amund Toftegaard, som er langrennsekspert hos Skiforeningen, er enig i at brukt er et godt alternativ til nytt dersom man ønsker å spare litt penger.

- Dersom skiene er like hele vil vi absolutt anbefale å kjøpe brukt for de som vil spare litt penger og ikke trenger «siste nytt», sier han.

Toftegaard i Skiforeningen har flere tips til deg som skal kjøpe brukte langrennski:

Mer info om lengde finner du nedenfor:

Halv pris eller mindre

Ifølge Toftegaard er halv pris eller mindre helt ok å gi på pent brukte langrennski. Det samme gjelder for langrennsstøvler, hvis du vurderer å kjøpe disse brukt også.

- Husk å sjekke at skoene er like hele, riktig størrelse og at modellen passer til bindingene på skiene dine. Du må også ha riktig modell - enten klassisk eller skøyting. Kombisko (fungerer til både klassisk og skøyting) er fint for barna. Vi kan skille mellom tursko og racingsko. Racingskoene er kaldere og stivere enn turskoene. Tenk derfor gjennom hvilke sko som passer best for deg.