Pulk-trikset som kan spare deg for tusenvis av kroner

Pulk-trikset som kan spare deg for tusenvis av kroner

Ved kjøp av brukt pulk så er det viktig å ha en sjekkliste. - Oppdager du dette, har du grunn til å prute, sier skiekspert og småbarnspappa Sigurd Bakke Amundsen i Skiforeningen.

For mange småbarnsforeldre er en tur med pulken perfekt for å få med barna ut i det fine vinterværet.

Siden barn vokser fort, kan man ofte finne pulker på bruktmarkedet flere tusen kroner billigere enn de koster nye. Det er en av grunnene til at pulker i flere år har vært blant det mest populære vintersportsutstyret på FINN Torget.

Se utvalget av pulker på FINN!

Medlemssjef i Skiforeningen og småbarnspappa Sigurd Bakke Amundsen oppfordrer foreldre til å gå gjennom en enkel sjekkliste før de kjøper brukt pulk:

-Den viktigste regelen er: Kjøp aldri pulk usett. Det er viktig å sjekke at den er hel og faktisk er lik den som er blitt avbildet i annonsen. Har du mulighet, så gå gjerne noen meter med den på snø for å sjekke at den oppfører seg som den skal, sier han.

LES OGSÅ: Et par enkle grep kan gi deg mye bedre glid i skisporet

Pulker kommer i flere typer, fra en klassisk fjellpulk til multifunksjonsvogn, som fungerer både under skigåing, sykling og løping.

Mange av pulkene kommer også i forskjellige størrelser og med plass for flere barn.

– Bestem deg for hva slags behov du har, og hvor stor pulk du har plass til. Multifunksjonsvogner passer for eksempel veldig bra for dem som har liten lagringsplass, og derfor ikke vil kjøpe flere typer vogner. Sjekk også at du kjøper en pulk som får plass i bagasjerommet ditt, hvis du skal frakte den med bil.

I tillegg må man huske at jo større pulken er, jo tyngre blir den å trekke. Pulken må ikke bli så tung at man ikke får glede av skituren, sier Sigurd, som selv er pappa til Vilma (20 mnd.).

Oppdager du dette, kan du prute

Når du har møtt opp for å ta pulken i nærmere øyensyn, bør du spesielt sjekke at meiene er fri for stygge merker og skrammer.

Sigurd mener meiene bør stelles på samme måte som ski, både i forbindelse med turer og når den settes på lager for sommeren. Ved å påføre glider på meiene, sikrer man bedre glid i skisporet.

  • MANGE MULIGHETER: Sigurd Bakke Amundsen i Skiforeningen, sier man har mange muligheter når man skal velge en pulk etter sitt behov. Foto: Svein Dybdahl.

    MANGE MULIGHETER: Sigurd Bakke Amundsen i Skiforeningen, sier man har mange muligheter når man skal velge en pulk etter sitt behov. Foto: Svein Dybdahl.

I tillegg til meiene er det viktig at man sjekker at alt av bolter og splinter følger med, og at remmene som man bruker til å feste en pulk til kroppen, er i god stand.

-Bolter, splinter og remmer er slitasjeutstyr, som kan erstattes. Dersom du oppdager skader eller mangler på dette, kan du likevel kjøpe pulken, men da har du en grunn til å prute, råder Sigurd.

Kathrine Opshaug Bakke, produktdirektør i FINN Torget, tror at mange småbarnsforeldre er opptatt av gjenbruk i tillegg til pris, når de skal handle vinterutstyr til barna.

LES OGSÅ: Spør hvor mye selgeren veier når du skal kjøpe brukte langrennsski

– Mange unge voksne er opptatt av miljøet, og da er gjenbruk en god løsning. Pulk er et slitesterkt produkt, som ofte brukes i en begrenset periode mens barna er små.

– Derfor har mange innsett at de kan kjøpe noe som er like bra brukt, som demper presset på miljøet, samtidig som man sparer penger. Vi ser at interessen for disse brukte pulker holder seg stor år etter år, sier Opshaug Bakke.

Skiekspertens råd til pulkkjøpere:

  • Kjøp aldri en pulk usett. Sjekk at pulken ikke har skader.
  • Sjekk at meiene er behandlet pent og ikke har store sår i sålen.
  • Gå over slitasjedeler som splinter, bolter og remmer og forsikre deg om at alt er på plass og i god stand, Hvis noen må erstattes, kan det være grunnlag for pruting.
  • Tenk over hva slags pulk du trenger. Skal den romme ett eller flere barn, og eventuelt utstyr? Skal du hovedsakelig på korte koseturer eller lengre fjellturer?
  • Multifunksjonsvogn er kan være plassbesparende, fordi de også kan brukes i forbindelse med sykling og løping.

Se utvalget av pulker på FINN Torget

Se flere på FINN.no