Copy of native 1200x627px

Er FINN den mest allsidige garnbutikken du finner?

Det mener Christine Dancke, som snakker varmt om strikking og den beroligende effekten det gir.

Vi går mot mørkere tider, og høsten er den perfekte tid for å ta opp eller lære seg en koselig inneaktivitet. Strikking og hekling var lenge tilsynelatende forbeholdt den eldre garde, men i takt med et økende tempo i folks liv, kan det virke som den beroligende effekten av håndarbeid har spredd seg til alle generasjoner.

Heldigvis! For det er lite som er mer tilfredsstillende enn å nyte en god serie med et stadig voksende strikketøy i hendene.

En perfekt julegave

Hjemmestrikk er dessuten en perfekt julegave til nære og kjære - kanskje en ulldress til en ny verdensborger, en fin lue til en venninne eller en vest til en søster eller mor? Og hvis du skal teste å strikke for første gang - ikke la deg skremme av store plagg! Enkle gensere er et godt sted å starte, kanskje på litt store pinner slik at du raskt kan kjenne på mestringsfølelsen av å bli ferdig med en genser du faktisk kan bruke.

  • Dancke strikk 3

En av livets store gleder

Hvis du ikke har kjent på gleden ved å krype opp i sofaen når høstmørket senker seg, med strikketøy i hendene, favorittserien på TV og smågodtskåla ved siden av deg - da har du en av livets store gleder til gode å oppleve!

Jeg kan nesten ikke huske en eneste helg eller hyttetur med mamma uten at hun hadde strikketøyet i fanget. Hun produserte klær til hele familien og flere til ved siden av fulltidsjobb og tre unger. Jeg prøvde meg tidlig, men ble først bitt av basillen da kroppen minnet meg på at pauser er viktig, rett etter jeg fylte 30 år. Siden har jeg blitt litt som mamma: Har alltid strikk i produksjon.

  • Dancke strikk 2
  • Dancke strikk 1

Fant masse restegarn på FINN!

Akkurat nå strikker jeg på en restegenser - tre tråder på pinne 9, hvor en av trådene byttes ut hver tredje rad. Det gir et veldig fint uttrykk hvor alle fargende blander seg i glidende overganger, i tillegg til å være en perfekt måte å bruke opp rester på.

Siden jeg ikke hadde nok rester i kurven hjemme til en oversized variant, søkte jeg på «restegarn» på Torget og fant mengder med garn. Folk selger alt fra mindre rester til hele strikkeprosjekt de aldri kom i gang med. FINN er kanskje den mest allsidige garnbutikken du finner, og absolutt verdt en oppdagelsesreise på veien til ditt nye strikkeprosjekt.

Se alle garn-annonser på Torget:

Se flere på FINN.no