Slik unngår du uønsket oppmerksomhet på bursdagen din

Slik unngår du uønsket oppmerksomhet på bursdagen din

Flere kombinerer utenlandsferie med bursdagsfeiring

Det kan være flere grunner til å legge bursdagsfeiringen til utlandet ifølge reiseguru Terje Berge.

Bursdag skal være en hyggelig begivenhet, men ikke alle setter pris på oppmerksomhet på dagen sin. Er du en av disse, bør du huske å booke ferien før noen booker deg.

– Et godt triks for å slippe den store feiringen kan være å booke ferie til et sted der man for eksempel har litt dårligere dekning på mobilen, råder kommersiell direktør Terje Berge i FINN reise.

 • Mann i dress som holder globus

  Kommersiell direktør Terje Berge i FINN Reise tilbringer ofte bursdagen sin på reisefot. Foto: Caroline Roka/FINN

Berge har inntil 100 reisedøgn hvert år og vet det meste som er verdt å vite om nordmenns reise- og ferievaner. Dette har ført til at han har fått flere reiselivsrelaterte kallenavn som «reiselivsguru» og «Cruise-Terje». Han peker på at det kan være mange grunner til at folk velger å reise bort på bursdagen.

– En grunn til å kombinere feiring med ferie er at man kan slippe uønsket oppmerksomhet fra naboer og kjente på dagen. En annen grunn kan være at man vil unne seg noe ekstra og skape en unik feiring for seg selv og sine nærmeste, fremholder reiselivsguruen.

Les også: Disse helgene bør du reise bort i 2019

Reiser mer ved runde bursdager

Ifølge Berge er det de som feirer rundt år som oftest kombinerer ferie og feiring.

– Ofte blir det litt ekstra oppmerksomhet når man fyller rundt år. Vil man unngå barduse overraskelsesfeiringer kan det være en løsning å vende snuten mot utlandet når den store dagen inntreffer, forteller reiselivsguruen.

– En annen grunn til at man oftere reiser bort ved rundt år er at man vil unne seg og sine aller nærmeste noe ekstra, legger han til.

Berge selv har ofte vært på reise på sin egen bursdag og har blitt så godt kjent med personalet i reiselivsbransjen at han til og med får oppmerksomhet når han er på vingene.

– Ved flere anledninger har jeg flydd på bursdagen min og flere ganger har jeg fått både kake og bursdagssang. Jeg kan garantere at jeg også neste bursdag er på reisefot. Rett og slett fordi jeg selv har litt angst for bursdagsfeiring, forteller Berge og smiler.

 • Vann med palmer og feriehus

  Det kan lønne seg å booke fly tidlig om man vil sikre seg drømmeferien på bursdagen sin.

Lurt å være tidlig ute

Uansett hvilken grunn man har til å reise bort på den store dagen sin anbefaler guruen at man er tidlig ute med bestilling.

– Mitt soleklare tips er å alltid være tidlig ute. Det forlenger egen planleggingstid og gir deg generelt større utvalg når det kommer til tilgjengelige reisemål og resorter, forteller Berge.

– De mest populære reisemålene er populære hele året og skal man unngå å stå med skjegget i postkassa når bursdagen kommer bør man sikre seg drømmeferien allerede i dag, avslutter han.

Fem bursdagsreisemål anbefalt av Berge:

 • Storbyferie til London på bursdagen, kanskje? Foto: Shutterstock

  Storbyferie til London på bursdagen, kanskje? Foto: Shutterstock

1. London: En oval weekend i London slår sjelden feil. Her har du alt du måtte ønske deg av restauranter, show, severdigheter og butikker. Rett og slett det perfekte reisemål for den som ønsker seg en urban bursdagsfeiring.

Søk og bestill flybilletter til London

 • Alltid like populære Gran Canaria -
Foto: Shutterstock

  Alltid like populære Gran Canaria - Foto: Shutterstock

2. Gran Canaria: Mange foretrekker ferie i varmere strøk fremfor storbyferie på den nordlige halvkule. Vil du kombinere bursdagen din med sol og varme kan Gran Canaria være en het kandidat. Her finner du det det meste enten du ønsker deg en rolig strandferie eller en mer aktiv byferie.

Søk og bestill flybilletter til Gran Canaria

 • Idylliske Cinque Terre i Italia -
Foto: Shutterstock

  Idylliske Cinque Terre i Italia - Foto: Shutterstock

3. Le Cinque Terre: Det italienske kystområdet Le Cinque Terre er et populært reisemål for de som liker historie og fysisk aktivitet kombinert med varme og bading. De fem italienske fiskerlandsbyene i området figurerer på UNESCOs verdensarvliste og bindes sammen av spektakulære turstier.

Søk og bestill flybilletter til Firenze

 • Kanskje en avslappende weekend på cruise? Foto: Shutterstock

  Kanskje en avslappende weekend på cruise? Foto: Shutterstock

4. Cruiseferie: Det kommer nok neppe som noen bombe at mannen med kallenavnet «Cruise-Terje» anbefaler bursdagsbarn å reise på cruise. På cruise sikrer man seg ofte en opplevelse for livet. Cruise er den ideelle ferien for deg som virkelig vil slappe av og komme så langt bort fra bursdagsoppstyr som mulig.

Søk og bestill cruiseferie

 • Parlamentet i Bucuresti - 
Foto: Shutterstock

  Parlamentet i Bucuresti - Foto: Shutterstock

5. Bucuresti: Romanias hovedstad er ikke kjent som noen voldsom turistattraksjon, men byen er langt triveligere enn mange vet. Den sentrale delen av Bucuresti er inspirert av Paris og byen har flere lange brede boulevarder og avenyer. Arkitekturen i byen er spektakulær og inneholder gamle kommunistiske bygg så vel som nye moderne bygg. Byen er med andre ord det perfekte reisemål for deg som ønsker historisk og arkitektonisk innputt i bursdagsgave.

Søk og bestill flybilletter til Bucuresti

Hvilke planer har du for bursdagen din?

Søk og bestill flybilletter på FINN Reise