Slik finner du de billigste restplassene til Syden

Slik finner du de billigste restplassene til Syden

Får du bedre deal av å vente i det lengste med å booke, og stemmer det at noen dager er bedre å bestille på? Reiseekspertene svarer!

Publisert 31. mai 2019 kl. 12.12

Er du en av dem som venter med feriebestillingen i håp om å kapre en billig restplass rett før avreise?

Det er det ingen grunn til, ifølge reiseekspertene.

-Har man is i magen kan man avvente, men det er aldri en garanti for å få den billigste reisen. Jeg anbefaler heller å følge med på når det er salg, og har da som regel å slå til så tidlig som mulig , sier kommersiell direktør i FINN reise, Terje Berge.

Sjekk tilgjengelige restplasser hos FINN Reise!

Det beste tidspunktet å bestille reise på

De som er opptatt av pris bør bestille reisen senest to måneder før avreise - og helst på en søndag, ifølge Odd Roar Lange, journalist i reiseavisen thetravelinspector.no. Han anbefaler også å sjekke alternative reiseruter dit du skal.

-Hovedregelen er at prisene stiger jo nærmere man kommer avreisetidspunktet. Men store undersøkelser viser at å bestille ca. 60 dager før avreise og å bestille på søndager kan være lønnsomt. Da kan du finne billetter til halv pris.

- Å bestille på alternativ dag og alternativ flyplass vil imidlertid ofte være rimeligere enn å prøve og treffe på det aller beste tidspunktet, sier han.

Les flere forbrukertips fra FINN Reise!

Odd Roar Lange har også følgende pristips:

LES OGSÅ: I disse landene ekstra mye strandferie for pengene!

-Reis utenom skoleferiene

Marked- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i TICKET Feriereiser AS anbefaler å reise utenom skoleferiene dersom man vil kapre de billigste Syden-feriene i sommer.

-Å reise utenom skoleferien gir større sjanse for å finne billig ferie, men også her gjelder det å bestille tidlig. Jo tettere opp til avreise du kommer dess dyrere blir det, sier hun.

Slik finner du de billigste restplassene til Syden med FINN Reise:

På søkemotoren til FINN Reise kan du enkelt å finne de rimeligste tilgjengelige restplassene. Der kan du søke både etter flybilletter og pakketurer som inkluderer både flyreise og hotell.

Søk og bestill restplasser på FINN Reise

Avbestilling og kansellering av reise

Terje Berge i FINN sier den største forskjellen er hvor mye man må ordne selv og hva slags dekning man har om noe går galt på reisen.

LES OGSÅ: Dette er nordmenns drømmedestinasjoner i 2019

Samlede reiser dekkes av pakkereiseloven, som gir klare rammer for hva slags bistand du har krav på og hva du kan få i erstatning ved eventuelle uforutsette hendelser.

- Bestiller man fly og hotell sammen fra en operatør er man dekket av pakkereise-loven og det har en verdi som de fleste glemmer å ta med i regnestykket.

-Men flere og flere er blitt profesjonelle reisebookere og ordner det meste selv. Med en god reiseforsikring og betaling med kredittkort går det også fint, lyder rådet fra Berge.

Søk og bestill restplasser hos FINN Reise

Søk og bestill pakkereiser hos FINN Reise

Les også: