Slik finner du de billigste restplassene til Syden

Slik finner du de billigste restplassene til Syden

Får du bedre deal av å vente i det lengste med å booke, og stemmer det at noen dager er bedre å bestille på? Reiseekspertene svarer!

Er du en av dem som venter med feriebestillingen i håp om å kapre en billig restplass rett før avreise?

-Har man is i magen kan man avvente, men det er aldri en garanti for å få den billigste reisen. Jeg anbefaler heller å følge med på når det er salg, og har da som regel å slå til så tidlig som mulig , sier kommersiell direktør i FINN reise, Terje Berge.

Et generelt tips er å reise utenom skoleferien. Da er det større sjanse for å finne billig ferie, men det gjelder uansett å bestille tidlig. Prisene settes ofte opp jo nærmere avreise du kommer.

FINN Reise kan du enkelt finne de rimeligste tilgjengelige restplassene. Der kan du søke både etter flybilletter og pakkereiser som inkluderer både fly og hotell.

  • Strand på Rhodos

    Strand på Rhodos - Foto: Getty Images

Avbestilling og kansellering av reise

Terje Berge i FINN sier den største forskjellen er hvor mye man må ordne selv og hva slags dekning man har om noe går galt på reisen.

- Bestiller man fly og hotell sammen fra en operatør er man dekket av pakkereiseloven og det har en verdi som de fleste glemmer å ta med i regnestykket. Denne loven gir deg klare rammer om hva slags bistand du har krav på, og hva du kan få i erstatning ved eventuelle uforutsette hendelser

-Men flere og flere er blitt profesjonelle reisebookere og ordner det meste selv. Med en god reiseforsikring og betaling med kredittkort går det også fint, lyder rådet fra Berge.