Reisetips til Puerto de la Cruz på Tenerife

Reisetips til Puerto de la Cruz på Tenerife

Visste du at Puerto de la Cruz er den eldste turistdestinasjonen på Tenerife? Puerto de la Cruz ligger i den nordlige delen av øya, og har over lang tid tiltrukket seg internasjonale turister. På grunn av det varme klimaet er det spesielt nordeuropeere som migrerer hit i vintermånedene.

Puerto de la Cruz er ikke det varmeste reisemålet på Tenerife, men det ligger likevel på rundt 20 grader i vintermånedene. Her er våre tips til ferien i den vakre perlen Puerto de la Cruz.

Byliv

Det er få steder på Tenerife med en gamleby som Puerto de la Cruz. Byen er rik på gamle bygninger, klassifisert som historiske monument. Dette inkluderer flere kirker, festningen, slottet, som idag brukes til kulturelle og historiske eventer, flere fontener og den nylig restaurerte havna.

Havnepromenaden ble bygd på 60-tallet og smykker seg med barer og kafeer verdt et besøk.

Plaza del Charco er byens hovedtorg. Her kan du blant annet finne en av byens beste iskrembarer som ligger på et av hjørnene på torget. Det er også anbefalt å besøke Colombus Plaza, her er det mange vakre, historiske bygg som idag er blitt et sentrum for shopping og kafébesøk.

  • Utsikt over havsbassengene i Puerto de la Cruz på Tenerife - Foto: Getty Images

Attraksjoner

Her er tre hovedattraksjoner i byen

  • Fargerike hus i Puerto de la Cruz på Tenerife - Foto: Getty Images

    Fargerike hus i Puerto de la Cruz på Tenerife - Foto: Getty Images

Sol og bad

Puerto de la Cruz er ikke nødvendigvis reisemålet for deg som ønsker å slikke sol dag inn og dag ut, men du har likevel flere muligheter både i og utenfor byen. Her er våre tre favoritter.

Hotell

Puerto de la Cruz har ikke få overnattingsmuligheter, så her finner du noe for enhver lommebok. Her er to av våre favoritter:

  • Hotel Botanico y Oriental Spa Garden

    Hotel Botanico y Oriental Spa Garden passer spesielt for deg som søker en ekstra luksuriøs hotellopplevelse. Her finnes det tre utendørs basseng i frodige omgivelser med utsikt over havet og fjellet Teide. Hotellet har også ubegrenset tilgang til spa, med både japansk sauna, tyrkisk bad og mye mye mer.

  • Hotel Puerto de la Cruz

    Hotel Puerto de la Cruz byr på gode priser, familierom og god, sentral beliggenhet. Hotellet har tilbud for både stor og små som gjør dette til et av de beste alternativene for familieferien. Spa og velværesenter, innendørs- og utendørs basseng, tennisbane og bare 10 minutters gange til stranden. Hotellet er også et godt utgangspunkt for familieutflukter som Siam Park og Aqualand Costa Adeje.

Ferie i Puerto de la Cruz? FINN reise hjelper deg på veien!