Maria Stavang i oransje bikini soler seg på standen

Sommeren er fantastisk – når du har en plan

"Jeg elsker svigers, men jeg elsker jo også Øst-Europas største vannsklie"
Maria Stavang deler sine ferie-utfordringer!


Hver sommer gleder jeg meg til sommeren. Jeg er ganske enkel sånn sett, en basic jente. Men forholdet mellom meg og sommer er litt giftig, for jeg forventer veldig mye av sommeren uten at jeg gjør noe særlig selv i vårt forhold. Som når du blir sur for at kjæresten ikke kommer hjem med blomster, men hvor er hans sixpack med Isbjørn Lite eller gavekort på salsakurs. Det er det jeg tror er ekvivalenten til blomster.

Det er det samme med sommeren, jeg har høye forventninger uten å ha en plan for hva jeg skal gjøre, og det er ikke sommeren sin feil.

  • Maria Stavang slapper av på en luftmadrass i et basseng

    HOLDER SEG FLYTENDE: Maria Stavang

Vi elsker sommeren. Disse 3 magiske ukene i fellesferien. Sammen med julemusikken og kakemennene så tidlig som i oktober kommer throwback-bildene til jentene, hvor de ligger brun og blid på stranden. Under bildet står det i caption «Savner sommeren, ta meg tilbake!» og det er ikke rart for sommeren er fantastisk, om man har en plan. Det er jo ikke noe å ta meg tilbake til når jeg bare var hjemme, her har jeg vært hele våren, høsten og vinteren.

Sommeren er et stort event, og du må delta om ikke så kommer alle på jobben til å snakke om det i september og du kan ikke delta i samtalen. Som den gangen jeg ikke så Game of Thrones, det var 7 lange år på kontoret.

Tine på jobben kommer til å si «Vi dro til Polen med min søster og hennes familie på all inclusive. Bestilte pakkereise for noen måneder siden. Heldig med været og Aquapark Reda som ligger utenfor Gdynia var fint. Jeg kan prøve å kontre med «Vi var på hytten til svigers» og jeg elsker jo svigers, men jeg elsker jo også Øst-Europas største vannsklie.

  • Maria Stavang er inntar et måltid på ferie og ser noe overrasket ut

    NYTER LIVET: Maria i fin ferieflyt

Sommeren er også til for å fortelles om. Ikke bare skal du ha din egen sommerferie, men helst også delta på alle andres. Kristoffer fra ungdomsskolen kommer til å legge ut en post på sitt foretrukne sosialemedium «Noen tips til guttegjengen som det har rabla for som har bestilt seg tur til Bosnia, vi skal til Kravice og Mostar men trenger flere tips?» og jeg kommer til å gå kommentarfeltet og skrive «Har hørt at Tigeren på Oslo S er veldig fin på denne tiden av året.» men sender ikke for det blir for nært å tulle med.

Men sommeren behøver ikke å være et vondt sår, det er egentlig veldig enkelt å gjøre noe med.

Kanskje jeg skal ta tak i år, være den personen som planlegger. For det er det man tenker, at det er for mye å planlegge. «Passer bikinien fra i fjor?», «Har alle ungene gyldig pass nå?» «Hvordan var det med den euroen nå?» «Er det bærekraftig mat på Legoland?». Men man trenger ikke å gjøre det verre enn det det er, for hvor vanskelig kan det være? Er det ikke bare å ta på seg en litt for stor beige shorts og sokker i sandalene, sette seg foran laptopen og bli en reiseleder. Det er ikke en beskyttet tittel? Aldri vært noen som har sagt «Er det en reiseleder på dette flyet?»

  • Maria Stavang slapper av i en bungalow og ser i kamera

    GOD SOMMER: Husk å legge en plan for ferien

For ved hjelp av FINN reise er det masse å velge mellom, flybilletter, pakkereiser, feriehus og ikke minst tips til hvor man burde dra! Jeg kan dra til Østerrike som ikke bare er et vinterland men også et høyst undervurdert sommerland! Man kan bestige føralpene, eller besøke verdens største ishule! Eller så kan jeg dra til der de fleste dra, til Hellas men til en liten grønn perle som heter Thassos hvor de skal ha fantastiske gyro på Hallo snackbar. Om det «bare» blir Norge så har jeg fått tips om Hardanger Fjord Lodge for bading, badstu, turkis vann og fantastisk cider!

Det eneste som kan stoppe meg er om jeg skriver feil i søkefeltet, Grenada ikke Granada, eller en enda verre om jeg skriver «Brønnøysund» istedenfor Granada i søkefeltet. Men det hadde vært en fin ferie det og!

God sommer! ⛱️