Image00004

7 tips til bedre bobilferie med barna

En lekeplass om dagen er godt for søvnen!

Fra en reiseleder til en annen så vet jeg at et stort ansvar hviler på dine svette skuldre. Uten oss hadde nemlig alle blitt solbrent og passene blitt gjenglemt. Så for å gjøre sommerferien lettere har jeg samlet noen tips til hvordan bilferie med familien kan bli enda bedre.

 1. En lekeplass om dagen er godt for søvnen

  Tror det var sånn ordtaket gikk? Hvor lenge dere kjører og hvor dere skal vet jeg ikke - men, jeg vet at det er lurt å slippe løs energien til barna før den eksploderer i bilen sammen med mumikjeks og smågodt. Sjekk ut lekeplasser langs veien mot destinasjonen deres, legg pausene dit og finnes det ikke lekeplass holder det med et område man kan løpe fra seg på.

  Obs:
  Husk å markere ungen din på en eller annen måte med telefonnummer og navn tilfelle dere kommer bort fra hverandre.

 2. Kvelden blir best langt unna folk

  Noen ganger i alle fall. De beste kveldene og nettene våre langs veien har vært mens vi har fricampet. Husk at det er ulike regler for dette, noen steder er det lov og andre ikke, så les dere opp på dette før dere kjører av gårde. Vi pleier å lete ut mulige plasser å stå for natten mens vi har do/drivstoff/eller matpause. Av erfaring så er ikke 5G nettet så glad i å bli med til fine utsikter eller rolig skog. Let etter avstikkere fra hovedveien, langs kyst eller skog, og nyt.

  (Og for all del, ta med all søpla deres før dere kjører videre)

  Obs:
  Områder må ikke ha adgangspass eller blinkende skilt for å være barnevennlige og morsomme. Har dere god tid og sjekker ut områdene først, kan det bli ekstra spesielt og gøy å overnatte i naturen!

 3. Hvordan unngå «når er vi fremme?»

  Her er våre beste taktikker for mindre mas om hvor lenge det er igjen:

  - Lage bingo av ting man kan se langs veien, (med premie så klart!) så krysser barna av etterhvert som de ser for eksempel ku, bensinstasjon, rosa bil?

  - Noen av barnas favorittserier og lydbøker bør være lastet ned før dere kjører avgårde. Av åpenbare grunner, hehe. (Batteribank er lurt også)

  - Gjem unna noe ekstra barna ikke vet om (snacks, aktivtetshefter?)

  - Dette er et irriterende tips men hvis mulig, dra før dere må, og ha bedre tid til å stoppe langs veien.

 4. Må ferie bety alle rutiner ut vindu?

  Å være på ferie betyr ofte at rutinene ler når du prøver å legge barna til passende tidspunkt. Det kan fort bli et mareritt å gjøre alt fra tannpuss til skift. For oss har det hjulpet å ha noen rutiner eller ting vi gjør hver dag i ferien. Det kan være alt fra en sang vi synger mens vi pusser tenner, leser en bok sammen, eller at vi lager en rar lyd hver gang vi kjører forbi en bensinstasjon. Finn noe dere gjør samtidig hver dag. Om det er noe tullete eller at dere planlegger dagen sammen.

  Obs:
  Barn vil bli bært og kink i nakken er kjipt. Ha noe å putte dem i, en liten bæremeis eller en lur sammenleggbar vogn for eksempel.

 5. Nuggets eller chevresalat?

  Å få i barn og voksne nok og næringsrik mat på tur kan være en utfordring. I bobilen lar det seg gjøre ganske greit! Men noen ganger vil man ut å spise, og da syns jeg ofte det er kjedelig å måtte spise pølser og nuggets bare fordi barna vil. Så her er et forslag hvis du trenger det:

  Det er ingen skam å gi barna brødskiver, pølser (eller noe de vil ha) før dere drar et sted de har mat med mer enn to farger. (Vi våget oss på kult brunsjsted i København rett etter barna hadde spist, de fikk juice og vi fikk brunsj.)

 6. Bryte opp litt?

  Ofte er vi så opptatt av å komme frem dit vi skal at vi ikke klarer å slappe av, men langs veien er det mye gøy å se! Det beste er å ha tid til å legge merke til blomsterenger, gårdsutsalg og nydelig utstikt.

  Det er også mange unike overnattingssteder å finne på veien! Hva med å ta en natt i husbåt? Tretopphytte? Et koselig lite feriehus? Sjekk Finn.no/reise for helt unike steder å overnatte.

 7. Ekstra beskjed til foreldre:

  Som regel har barna det helt fint, mens vi foreldre stresser og syns ting er uvant eller utmattende. Så før jeg klikker i vinkel, pleier jeg å sjekke om jeg har drukket kaffe, spist eller satt meg ned den dagen.

  Barn er også som regel ganske fornøyd med is og lekeplass. Det er ikke sikkert dere trenger å kjøpe billetter til de gøyeste parkene. (Hilsen dyr erfaring hvor barna ikke brydde seg noe særlig om hvor mye vi hadde betalt for at de skulle stå i kø til karuseller. )

 8. BONUS TIPS:

  Planlegg heller for lite enn for mye, og regn ekstra opplevelser som bonus.

  - Legg inn pauser og gøy til de voksne også.

  - Stopp for å hilse på kuer, blomster og moreller.

  - Husk våtservietter

  - Last ned apper som kan gjøre det lettere å fricampe.

God tur! <3