Norefjell - reisetips til aktiv ferie

Norefjell - reisetips til aktiv ferie

Norefjell byr på flotte vandreturer og befriende utsikt vinter som sommer, og ligger kun 90 minutter fra Oslo. Her får du FINN reises tips til aktiv ferie på Norefjell.

På vinteren er Norefjell et skieldorado for store og små, mens på sommeren kan du nyte fjellturer, fiske, kanoturer, strandliv og spaopplevelser for voksne. Norefjell er beviset på at sentral beliggenhet lar seg fint kombinere med ro og urørt natur.

Vinter og vår på Norefjell

På Norefjell kan du bestemme selv hva du har lyst til å gjøre på vinteren, med eller uten ski på beina. Nyt dagen i utendørs boblebad med flott utsikt hos Norefjell Ski & Spa, eller spenne på deg skiene rett utenfor hotellet og begi deg ut i alpinanleggets 30 nedfarter og 14 heiser. Skisenteret har også terrengpark med hopp og rails for alle nivåer.

Er du mer glad i langrenn, kan du nyte 200 kilometer med løyper gjennom tre forskjellige kommuner. Disse løypene egner seg godt til fotturer også, om du ønsker det.

Norefjell er utpreget familievennlig med godt utviklet skiskole og tre barneområder. Her finner du elementer som barna kan leke seg gjennom, og løyper som de små vil elske.

Rett ved barneskibakken, i umiddelbar nærhet til hotellets inngang, finner du også skøytebane og akebakke. På hotellet kan du leie både skøyter, ski og akebrett.

Sommer og høst på Norefjell

Norefjell byr på aktiv ferie året rundt og mange ting å gjøre. Skiparadiset forandrer seg til et flott sommersted med aktiviteter og opplevelser for store og små.

Er du glad i fjellturer og vandring, er det bare å snøre på seg turskoene, og utforske turterrenget på og rundt Norefjell. Her finner du løyper som passer både for mosjonister og erfarne turgåere. I nærområdet finnes det flere merkede løyper, og du kan også få turkart i resepsjonen på hotellet.

Den familievennlige turen til Høgevarde, 1459 meter over havet, er like fin vinter som sommer. På skyfrie dager kan du nyte fenomenal utsikt over store deler av Østlandet, og helt til Gaustatoppen i Telemark.

Om temperaturen tillater det, kan du bade i et tjern nedenfor Norefjell Ski & Spa hotell på sommeren. Her finner du en idyllisk norsk sandstrand som byr på lek i vannet, kanoutleie og sandvolleyball. Er det for kaldt i været, kan du trekke inn og nyte spaopplevelser omkranset av vakker fjellnatur hos Norefjell Ski & Spa.

 • Fantastisk fjelltur på Norefjell -
Foto: Anders Gjengedal - Visitnorway.com

  Fantastisk fjelltur på Norefjell - Foto: Anders Gjengedal - Visitnorway.com

Sykkelferie på Norefjell

Opplev Norefjell fra sykkelsetet! Norefjellsruta går fra Bromma til Åmot og er en del av nasjonal sykkelrute nr. 4 som strekker seg fra Bergen til Drammen.

Langs denne delen av den nasjonale sykkelruta ligger det flere større attraksjoner i et spennende kulturlandskap som er verdt å besøke. Blant annet Krøderen, Krøderbanen, Eventyrslottet på Villa Fridheim, Koboltgruvene, Blaafarveværket, Vikersund hoppbakke og Vassfaret Bjørnepark på Flå.

Norefjellsruta
går på delvis asfaltert vei og delvis grusvei. Mellom Norefjell og Krøderen er ruten familievennlig og lettsyklet i flatt terreng. Fra Krøderen til Blaafarveværket er terrenget småkupert.

Historiske sommeraktiviteter på Norefjell

Du finner flere historiske og kulturelle steder en kort kjøretur ned fra Norefjell. Eventyrslottet Villa Fridheim fra 1892 er et av landets best bevarte hus i sveitserstil, og er verdt et besøk. I dag er Villa Fridheim et eventyrmuseum som ligger i Krøderfjorden med sitt 30 meter høye tårn.

I sommersesongen kan du kjøre Krøderbanen, et veterantog med damplokomotiv og gamle teakvogner som trafikkerer den 26 kilometer lange museumsjernbanen mellom Vikersund og Krøderen. Her arrangeres det spesielle temadager hele sommeren.

Vil du teste fiskelykken på Norefjell, er Krøderen et flott fiskevann. Det ligger ved foten av Norefjell, og langs østsiden av innsjøen er det store skogsområder. Det gir gode fiskemuligheter.

Les også:

 • Reinsdyr på Norefjell - 
Foto: Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com

  Reinsdyr på Norefjell - Foto: Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com

Været på Norefjell de neste 7 dagene

 • Onsdag -5°
 • Torsdag -4°
 • Fredag -7°
 • Lørdag -2°
 • Søndag -2°
 • Mandag -2°
 • Tirsdag -3°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.