Bildegalleri

Inaktiv

Unikt hus til leie på småbruket Fredenshavn ved elva Sogna

Kart med kartnålBjørkenga 16, 3519 Hønefoss
Månedsleie
14 000 kr
Depositum
56 000 kr

Nøkkelinfo

Primærrom
123 m²
Boligtype
Enebolig
Soverom
4
Etasje
2.
Leieperiode
01.08.2024 - 01.08.2027
Dyrehold tillatt
Ja

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Umøblert
Balkong/Terrasse
Bredbåndstilknytning
Garasje/P-plass
Peis/Ildsted
Rolig
Sentralt
Utsikt
Turterreng

Beskrivelse

Unikt hus til leie på småbruket Fredenshavn ved elva Sogna, med sin fredelige men sentrale beliggenhet. Dette er en sjelden mulighet til å bo i et halmhus, en naturlig byggeteknikk med giftfrie materialer og god isolasjonsevne. Byggeteknikken gir dessuten et unikt preg med synlig bindingsverk og organiske former. Selv har vi overtatt odelsgård i Hallingdal, og våre trofaste leietakere gjennom 8 år har nå kjøpt seg eget hus. Dette er våningshuset, og det er ingen andre som bor på småbruket. I tillegg følger et lite rødmalt stabbur og rundbuehall (som kan brukes til lagring, garasje e.l. )


1 etasje: Stort all-rom med kjøkken, vaskerom, bad, toalett, stue med hems (eventuelt soverom), entrè, gang. 2. etasje: Hems, 3 soverom. Masseovn som holder en fin konstant varme. Denne kan også brukes som bakerovn/pizzaaovn. Rundt huset er det hage med stor plen bærbusker og frukttrær og ev mulighet for kjøkkenhage. Plassen er også egnet til dem som ønsker å ha god boltreplass rundt seg. Beite for dyr kan ev diskuteres. Bredbåndstilknytning.

Småbruket ligger ved elva Sogna. Her er det herlig å ta seg en dukkert sommerstid og det hører med både fiske og krepserettigheter. Man kan ha båt ved elva som fører ut i Tyrifjorden. Det er gode bademuligheter både i elva og på Røssholmstranda, en velkjent strand på Ringerike.

Langtidsleie med fire måneders oppsigelsestid.

Beliggenhet:
Småbruket ligger svært sentralt bare 50 min fra Oslo og 5 min fra Hønefoss, i bygda Ask. Gangvei til Ringerike Montesorriskole.

Vi er på utkikk etter mennesker som vil ha glede av og tar vare på plassen. Er du litt handy eller glad i hage så er det et pluss :). I hagen er det bærbusker og frukttrær, inkludert et ferskentre :). Det følger også med et lite hønehus om det skulle være aktuelt.
Ang leiestart, her kan vi være noe felksible. Ta kontakt om ønsket oppstart.
Referanser ønskes.

Relevante linker
https://viivilla.no/bygging/bygge-bolig/et-hus-av-halm/
https://villadammen.no/masseovn-fra-forelskelse-til-gnistrende-kjaerlighet/
https://www.ringerikemontessori.no/

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Beliggenhet

kart

Profilinfo

Du må være logget inn for å se profilen

Trenger du en kontrakt?

 • Hakemerke
  Utfylt kontrakt med opplysninger fra annonsen
 • Hakemerke
  Digital signering
 • Hakemerke
  Gratis tjeneste
 • Hakemerke
  Godkjent av Forbrukerrådet

Annonseinformasjon

FINN-kode329418617
Sist endret19. mai 2024 14:40

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.